Deze community in Congo wil El Salvador achterna met circulaire Bitcoin economie

Wereldwijd worden er tal van nieuwe Bitcoin-gemeenschappen gestart. Na het bekende Hope House in El Zonte (El Salvador), is er ook een initiatief begonnen in Congo.

Bitcoin in Afrika

Het project heet Kiveclair en de wens is om ook hier een circulaire economie te draaien op Lightning. Onlangs is er een fundraiser gestart om alle plannen te kunnen realiseren. Op de website is te zien wat er moet gebeuren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Stage 1 - Dit is de belangrijkste fase van het project, omdat hierdoor een speciale ruimte kan worden gemaakt voor het opleiden en coördineren van de Bitcoin-gemeenschap in Goma. Het team van Chainlobzal fulltime kunnen werken aan het promoten van Bitcoin in Goma en in Afrika."

Het gaat dus om een community in Goma, een een stad in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo. Deze stad telt tussen de 1 en 2 miljoen inwoners en ligt aan de noordelijke oever van het Kivumeer.

Nadat deze eerste stap, het ophalen van $25.000 aan bitcoin, is gelukt willen ze ATM's plaatsen, workshops geven en campagnes starten om de adoptie van bitcoin te bevorderen.

Het initiatief wordt geleid door mediastichting Chainglob in samenwerking met enkele individuen: Gloire, Stewart, Fenelon en Evariste. Het zijn Bitcoin-activisten die vooral in de Franstalige gemeenschap bekend zijn.

Zuid-Afrika en Costa Rica

Na het succes van Bitcoin Beach in El Salvador, schieten over de hele wereld nieuwe Bitcoin-communities als paddenstoelen uit de grond. Onlangs berichtten we al over Bitcoin Ekasi, een soortgelijk project in Zuid-Afrika.

In het dorpje Mossel Bay speelt zich ook een stille revolutie af. Het ligt in het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika aan de kustlijn, zo'n 350 kilometer ten oosten van Kaapstad.

Ook in Costa Rica is recent een nieuw project gestart: Bitcoin Jungle. Ze gebruiken zelfs dezelfde app als in El Zonte genaamd de Bitcoin Beach-wallet, die is ontwikkeld door Galoy.

In El Salvador was dit een groot succes, zoals je kon zien in onze documentaire.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!