Ook VanEck past aanvraag voor bitcoin spot ETF aan

1056 totale weergaven

Vermogensbeheerder VanEck heeft op 27 oktober een aangepaste aanvraag ingediend voor een spot bitcoin exchange traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin ETF

De aanvraag is gewijzigd ten opzichte van een eerdere aanvraag van VanEck. Het benadrukt dat er een investeerder is die met een startkapitaal de Seed Creation Baskets heeft gekocht. Dit zijn 50.000 aandelen van de voorgestelde ETF.

Het gebruikt de prijzen die worden bepaald door de MarketVector Bitcoin Benchmark Rate. Deze index wordt gebruikt als referentieprijs voor cryptocurrency’s.

Volgens financieel expert Scott Johnsson suggereert het dat de financiering van de filing zal worden afgehandeld met bitcoin. Dat is anders dan alle andere spot bitcoin ETF-voorstellen, waar dit “gewoon” met contanten gebeurde.

VanEck wil met de spot bitcoin ETF rechtstreeks in bitcoin investeren, in tegenstelling tot bestaande ETF’s. Tot nu toe heeft de SEC alleen op futures gebaseerde ETF’s goedgekeurd. De verwachting is dat deze spotversie enorm populair zal zijn en veel beleggers zal aantrekken.

Met deze nieuwe aanvraag sluit VanEck zich aan bij een groeiende lijst van vermogensbeheerders die hun aanvragen voor een spot Bitcoin ETF bijwerken. In september heeft Bitwise Asset Management ook een gewijzigde aanvraag ingediend als reactie op bezwaren van de SEC.

Begin deze maand hebben ARK Invest en 21Shares ook hun gezamenlijke aanvraag gewijzigd en aanvullende informatie verstrekt over hun voorgestelde spot Bitcoin ETF.

De golf van gewijzigde documenten zou erop kunnen wijzen dat er onderhandelingen gaande zijn tussen vermogensbeheerders en toezichthouders. ETF-analist Eric Balchunas merkte onlangs op dat de wijzigingen aan de ETF-voorstellen kunnen betekenen dat de laatste zorgen van de SEC worden weggenomen. Over de wijziging aan de ETF van Ark Invest schreef hij:

“Het betekent dat ARK de opmerkingen van de SEC heeft ontvangen en ze allemaal heeft afgehandeld, en nu de bal terug in het kamp van de SEC heeft gekaatst. Dat is naar mijn mening een goed teken, solide vooruitgang.”

De Amerikaanse SEC heeft zijn besluit over verschillende voorstellen voor spot bitcoin ETF’s uitgesteld, waaronder die van BlackRock, Invesco, Bitwise, VanEck en Valkyrie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...