Nieuwe bitcoin ETF aanvraag ingediend bij de SEC

Nu de kans op een succesvolle spot bitcoin exchange traded fund (ETF) in de VS lijkt toe te nemen, proberen steeds meer spelers in de financiële sector hiervan te profiteren.

Bitcoin ETF

Eric Balchunas, ETF-analist van Bloomberg, deelt op X dat Roundhill Investments een aanvraag heeft ingediend voor een zogenoemde Bitcoin Covered Call ETF.

De naam zegt het al: het is een iets ander type financieel product dan we de afgelopen maanden hebben gezien.

Roundhill Investments is een bij de Securities and Exchange Commission (SEC) geregistreerd beleggingsadviesbureau gespecialiseerd in ETF-oplossingen. Het wil nu een bitcoin ETF op de markt brengen die inkomsten haalt uit een bitcoin futures ETF, die is gekoppeld aan het kopen en verkopen van optiecontracten.

In de indiening staat dat Roundhill Investments onderzoek heeft gedaan naar manieren om hun institutionele klanten effectief verschillende manieren blootstelling aan bitcoin te geven.

Het levert direct diverse reacties op: deze ETF lijkt via allerlei omweggetjes blootstelling aan bitcoin te willen aanbieden. Tegelijkertijd wijst de SEC de simpelste ETF, die gedekt is door bitcoin uit de spotmarkt, consistent af.

Tot nu toe heeft de SEC alleen nog maar door futures gedekte fondsen goedgekeurd. Dit gebeurde al in de herfst van 2021.

SEC-voorzitter Gary Gensler bevestigde onlangs dat zijn Commissie 8 tot 10 spot bitcoin ETF-aanvragen beoordeelt. De verwachting is dat goedkeuring van ten minste één van deze indieningen voor een enorme koopdruk gaat zorgen, wat de prijs van bitcoin zal doen opdrijven. Anderzijds denken andere experts dat ook dit al is ingeprijsd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...