Op de optiebeurs wordt gegokt op een prijs van $100.000 eind 2021

Bitcoiners staan erom bekend altijd bullish te zijn en zelfs na een correctie van 50 procent de moraal niet te verliezen. Een belangrijke reden daarvoor zijn uiteraard de bijzondere eigenschappen van bitcoin die het maximum van 21 miljoen eenheden garanderen.

Toch blijft het altijd een volatiele markt en kunnen zelfs de meest populaire modellen, zoals die van Nederlander PlanB, de vele crashes niet voorspellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bestaat niet in een vacuüm, ondanks dat we soms misschien doen alsof, en is voor een groot deel afhankelijk van de rest van de wereldeconomie.

Wat drijft momenteel de bitcoin koers?

Los van alle modellen en voorspellingen die er rondom de bitcoin koers circuleren, blijft de prijs uiteindelijk altijd een kwestie van vraag en aanbod. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, laat de data van CryptoQuant ons zien dat er momenteel slechts 2,5 miljoen bitcoin op exchanges rondzweeft.

Vergelijk dit met de 10,7 miljoen bitcoin die in de afgelopen 12 maanden niet is bewogen en je begrijpt dat de echte hodlers relatief weinig invloed hebben op de korte termijn koers van bitcoin. Er is binnen bitcoin een groot verschil tussen investeren en handelen.

Investeer je voor de lange termijn, laat je dan vooral niet afleiden door de volatiliteit op de korte termijn. Die weinig met de ontwikkeling van het netwerk te maken heeft en de groei vaak niet goed representeert.

Het verschil tussen de subjectieve waarde van bitcoin volgens investeerders en de objectieve waarde in de vorm van de koers, maakt duidelijk waarom er optiehandelaren zijn die een koers van $100.000 per bitcoin voor dit jaar niet uitsluiten.

Bitcoin van $100.000 in aantocht?

Volgens het Black & Scholes model betekent de huidige koers van $1.185 om aan het einde van 2021 bitcoin te kopen voor $100.000 dat de optie een kans van 13 procent heeft om uit te komen. Waarbij de kans dat een bitcoin van $99.000 en iedere koers daar onder niet worden meegenomen.

Wat betekent dat optiehandelaren, in ieder geval op dit moment, de kans redelijk aanwezig achten dat we nog gaan klimmen dit jaar. Als je kijkt naar de prijsactie die we hebben gehad en de manier waarop we nu een bodem lijken te maken rond de $30.000 – $35.000 ligt dat in de lijn der verwachting.

We moeten echter niet vergeten dat bitcoin niet in een vacuüm opereert en dat er vele andere factoren zijn die de koers kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld een overheidsoorlog tegen bitcoin vanuit de Verenigde Staten of Europa.

Kortom, een bitcoin koers van $100.000 lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar in bitcoin kan in korte tijd veel gebeuren. Wij houden onze hoop zoals altijd in ieder geval hoog!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....