OpenNode is voorkeursoptie voor bitcoin betalingen via WooCommerce

Door een samenwerking tussen WooCommerce en OpenNode is het een stuk makkelijker geworden om bitcoin te accepteren voor webshops.

Bitcoin in webshops

Het bitcoinbetaalbedrijf heeft haar software aan die van WooCommerce gevoegd. Naar verluidt kunnen daardoor vier miljoen gebruikers van de betaalplug-in bitcoin integreren in hun website.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In WooCommerce zitten allerlei betaalopties ingebakken, zoals PayPal, WooCommerce Payments (met daarin Apple Pay, Google Pay, Visa en Mastercard) en ook directe bankoverschrijvingen, Mollie of Stripe zijn aan de webshop-software te hangen.

Je kon oviergens al langer bitcoin accepteren via OpenNode en WooCommerce. Nu gaat het om de 'preferred bitcoin payment provider', zoals te lezen is in een tweet.

Recordvolumes

Co-founder en CTO Jão Almeida deelt dat de verkoop via de plugin exponentieel groeit. Het lightning volume staat op een all-time high. De eerste sprong werd gemaakt toen El Salvador in september 2021 bitcoin omarmde als wettig betaalmiddel.

Eerder integreerde het haar software ook al in Substack, de Argentijnse wallet Lemon Cash en maakte OpenNode bekend dat ze samen met de Centrale Bank van Bahrein (CBB) werken aan bitcoinbetalingen.

Ben je benieuwd hoe het werk? Op www.bitcoinfocus.nl kun je een Premium maandabonnement afsluiten met bitcoin via OpenNode (en ook via het Nederlandse LN Checkout).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adoptielightning