Substack integreert Bitcoin en Lightning betalingen via OpenNode

Substack gaat Bitcoin integreren in haar platform. OpenNode maakt bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan met het bedrijf dat software levert voor (betaalde) nieuwbrieven.

Bitcoin als betaaloptie

Substack is een online platform dat een manier biedt aan content creators om artikelen en nieuwsbrieven te publiceren. Dit kan ook via een abonnementen, waarbij de volgers betalen voor de wekelijkse- of maandelijkse nieuwsbrieven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf is opgericht in 2017 en heeft naar verluidt al meer dan 500.000 betaalde (!) gebruikers. Al deze klanten zullen in de komende maanden (gefaseerd) Bitcoin te zien krijgen als betaaloptie. Substack start met een beperkt aantal accounts, om alles soepel te laten verlopen.

Als het een succesvolle integratie blijkt, zal deze feature in de loop van de tijd voor iedereen te gebruiken zijn. Ze gaan namelijk gebruik maken van de API's van OpenNode. Daardoor kunnen de schrijvers Bitcoin betalingen accepteren, zowel on-chain als via Lightning.

Substack is een bekende naam in de wereld van online content. Ze hebben investeringen ontvangen van enkele grote namen, zoals Andreessen Horowitz, Y-Combinator en Fifty Years.

Volgens Backlinko hebben 2 van de top 5 betaalde 'business'-nieuwsbrieven op Substack te maken met Bitcoin. Onder andere Willy Woo, Anthony Pompliano en Dan Held publiceren hun hersenspinsels op het platform.

'Meer vrijheid en flexibiliteit'

Nick Inzucchi van Substack reageert verheugd in het persbericht:

"We zij blij om met OpenNode samen te werken om onafhankelijke uitgevers op Substack in staat te stellen cryptobetalingen te accepteren. Het hebben van deze optie geeft schrijvers meer flexibiliteit en vrijheid, en we kijken ernaar uit om meer in crypto te doen als onze gebruikers daarom vragen."

OpenNode is een bekende leverancier van betaalsoftware voor Bitcoin. Onlangs maakten ze bekend 60.000 winkeliers tegemoet te komen door een samenwerking met e-commercebedrijf BigCommerce. Ook leveren ze de infrastructuur voor de tickets van Miami2022 en de bitcoin boeken van Konsensus Network.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!