Oprichter cryptobeurs Huobi verkoopt meerderheidsbelang

De oprichter van cryptobeurs Huobi Global verkoopt zijn meerderheidsbelang in het bedrijf. Leon Li Lin geeft zijn aandelen uit handen aan een investeringsmaatschappij genaamd About Capital.

Overnamenieuws

About Capital is afkomstig uit Hong Kong en Huobi Global geregistreerd op de Seychellen. In een blogpost op de website van de exchange is meer te lezen over dit overnamenieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt heeft de deal geen impact op de activiteiten van het bedrijf. Voor Huobi, het management en de klanten verandert er niets.

Volgens data van coinmarketcap is Huobi momenteel de 14e grootste cryptobeurs van de wereld. Het laat gerenommeerde namen zoals OKX, Bithumb en BitMEX achter zich.

About Capital schrijft in de blogpost dat Huobi onder haar controle “een reeks aan internationale promoties en uitbreidingen zal omarmen, waaronder een wereldwijde strategische adviesraad onder leiding van toonaangevende figuren uit de sector.”

Verder noemen ze dat er voldoende kapitaal beschikbaar komt en ook dat er een risicofonds wordt opgebouwd. De gedachte hierachter is om de concurrentiepositie van Huobi te vergroten.

Ondergang ingezet?

Huobi stopte eind 2019 met het aanbieden van haar diensten aan Amerikaanse klanten. In 2021 volgde een soortgelijke stop in China. De Chinese autoriteiten dwongen beurzen in het land om te stoppen met het registreren van accounts met Chinese telefoonnummers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHuobi