Oprichter van Huobi wil $3 miljard aan aandelen verkopen

Leon Li, de oprichter van Huobi Global, is met meerdere partijen in gesprek om 60 procent van zijn handelsplatform te verkopen. Het gaat om een potentiële deal die een waarde van 3 miljard dollar of meer op het beursplatform moet plakken.

Sam Bankman-Fried en Justin Sun

Het gerucht gaat dat Leon Li onder meer met Sam Bankman-Fried van FTX en Tron-oprichter Justin Sun om tafel heeft gezeten. Laatstgenoemde reageerde via Twitter al snel ontkennend op de geruchten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het in de Seychellen gevestigde Huobi is één van de grootste handelsplatformen ter wereld. Op het moment van schrijven noteert het beursplatform volgens CoinGecko een dagelijks handelsvolume van meer dan 1 miljard dollar.

Als de deal er daadwerkelijk komt, dan is dat meteen de grootste ooit binnen de bitcoin-industrie. De bearmarkt heeft al veel partijen gedwongen om hun operaties af te schalen en zelfs mensen te ontslaan, maar dit zou de eerste zijn die een meerderheid verkoopt aan grotere partijen.

Investeerders Huobi al op de hoogte

De bestaande investeerders van Huobi zijn al over de beslissing van Li op de hoogte gebracht via de aandeelhoudersvergadering van afgelopen maand. Onder deze investeerders bevinden zich onder andere ZhenFund en Sequoia China.

Volgens de bronnen van Bloomberg kan de deal al voor het einde van deze maand rond zijn. Li hoopt een waardering van 2 tot 3 miljard dollar te realiseren voor Huobi, wat betekent dat de verkoop tenminste 1 miljard dollar moet binnenhalen en waarschijnlijk een stuk meer.

FTX is tijdens deze bearmarkt al behoorlijk actief geweest en heeft in april het Japanse Liquid gekocht en voegde daar in juni ook het Canadese Bitvo bij. Het schijnt ook een deal van 240 miljoen dollar te hebben lopen voor het crypto-leenplatform BlockFi.

Kort na de berichtgeving van Bloomberg sprong de token van Huobi met bijna 25 procent omhoog. Op zich is dat niet gek, want voor dat soort tokens krijg je vaak een percentage van de transactiekosten of andere vormen van winst die het platform genereert. In die zin fungeert een dergelijke token bijna als een aandeel.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....