Oud-FTX-baas dient opnieuw verzoek in tot borgtocht

Voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried heeft voor de tweede keer een verzoek ingediend voor een borgtocht. SBF doet opnieuw een poging bij het Hooggerechtshof van de Bahama’s om vrijaf te krijgen.

Tweede verzoek borgtocht

Reuters verwijst naar een bron die bekend is met de zaak. Dinsdag werd het eerste verzoek voor de borgtocht van $250.000 nog afgewezen door het magistraat, omdat het gevaar te groot was dat SBF het land zou verlaten.

Bankman-Fried werd daarna teruggezonden naar een detentiecentrum op de Bahama’s. In afwachting van een hoorzitting over zijn uitlevering aan de Verenigde Staten moet hij nu de tijd uitzitten in de cel.

Volgens de anonieme bron is donderdag voor de tweede keer aanvraag tot borgtocht ingediend. Welk bedrag ermee gemoeid is, is niet bekend.

De bron wil niet geïdentificeerd worden. Volgens nieuwsmedium Eyewitness News gaat het Hooggerechtshof deze borgtochtaanvraag pas op 17 januari behandelen.

In de VS wordt SBF beschuldigd van financiële misdaden vanwege het falende platform FTX. Amerikaanse aanklagers claimen dat hij betrokken was bij het verduisteren van deposito’s van klanten om uitgaven en schulden te betalen en om investeringen te doen namens zijn crypto-hedgefonds Alameda Research.

Bankman-Fried verdiende in enkele jaren een fortuin van meer dan $20 miljard, wat binnen een week weer verdampte.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX