Oude bitcoin wallet met $142 miljoen komt tot leven na 8 jaar

Een oude bitcoin wallet met 2.207 bitcoin is na 8 jaar weer tot leven gekomen. Het adres was 'slechts' $294.000 waard in 2013, het fortuin komt tegen de huidige prijzen neer op ongeveer $142 miljoen.

Voor het eerst sinds 2013 werden de bitcoin verstuurd. De eigenaar van het adres heeft al die jaren niet aan dat geld gezeten. Wie of wat zo lang heeft gewacht om weer wat te doen op het netwerk is onbekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oude adressen

Bitcoin is een open netwerk. Iedereen ter wereld kan de transacties controleren en bekijken.

Verschillende professionele (en amateurs) analisten houden alle grote transacties in de gaten. Mede daarom komt er eens in de zoveel tijd een nieuwtje voorbij over stokoude bitcoin dat weer wordt verstuurd.

Het is in de meeste gevallen niet duidelijk wat de reden is. Het geld kan van iemand zijn die al die tijd geen toegang had tot de fondsen door bijvoorbeeld het verlies van de private keys die bij deze bitcoin hoorde. Maar het kan ook een oldskool bitcoiner zijn die het simpelweg nu tijd vindt om maar eens wat te doen met dat digitale geld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...