Bitcoin wallet uit 2012 komt tot leven en verstuurt 400 BTC

Bitcoin wallet uit 2012 komt tot leven en verstuurt 400 BTC

Een bitcoin (BTC) wallet uit 2012 stuurde voor het eerst in bijna 9 jaar een transactie. Een stokoud adres kwam weer tot leven en verstuurd ruime 400 BTC. Dat blijkt uit data van Whale Alert.

Die 400 bitcoin waren in 2012 zo'n $4.300 waard. Op dit moment is 400 BTC zo'n $17,6 miljoen waard. Dat is in dollartermen een enorme winst: de prijs staat ruim 4.000 keer hoger.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oude bitcoin wallets

Eens in de zoveel tijd komen oude adressen weer tot leven. Het is vaak niet duidelijk wie of wat er achter dit soort grote aantallen bitcoin zit.

Het is dus ook niet duidelijk of het gaat om iemand die trouw zijn private keys heeft bewaard en nu pas weer actief wordt. Een ander scenario is dat de toegang tot de wallet verloren was gegaan en weer terug is gevonden.

Wat de motieven ook zijn, er waren in 2021 meer oude adressen die weer tot leven kwamen.

Lees meer over:
Bitcoin whale Opmerkelijk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan