Oudste bank Thailand ziet af van investering van $500 miljoen in cryptobeurs Bitkub

Oudste bank Thailand ziet af van investering van $500 miljoen in cryptobeurs Bitkub

Een investering door de oudste bank van Thailand in cryptobeurs Bitkub komt tijdelijk op pauze te staan. Na uitlatingen van de Thaise beurswaakhond hangt er nog te veel onzekerheid rondom het bedrijf.

Investering

SCBX Pcl, voorheen bekend als Siam Commercial Bank, was van plan om een (meerderheid)belang in Bitkub te kopen. Hier was een bedrag van maar liefst $500 miljoen bij gemoeid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank heeft nu laten weten dat ze (tijdelijk) van de deal afzien. Ze willen dat de beurs eerst alle regelgeving verder op orde heeft, voordat de onderhandelingen worden hervat.

Het zou gaan om een belang van 51% en een investering van 17,85 miljard baht.

SCBX was de eerste bank in de regio toen het in 1904 werd opgericht. Momenteel hebben ze meer dan 27.000 mensen in dienst en zo'n 16 miljoen klanten. Ze reageren als volgt op het nieuws:

"Bitkub is momenteel bezig met het oplossen van verschillende problemen volgens de aanbevelingen en eisen van de Securities and Exchange Commission. Het is nog onzeker binnen welke tijd deze problemen gaan worden opgelost."

Eigen altcoin

Het probleem is ontstaan door de eigen token die Bitkub heeft uitgegeven, namelijk de KUB. De SEC wil dat de cryptobeurs opnieuw de notering van deze altcoin evalueert. Als reactie op het nieuws daalde de waarde van de token hard.

Het is een bekend fenomeen: beurzen met een eigen token. Zo heeft Binance de BNB-token, Bitfinex de LEO-token en FTX haar FTC-token.

Eerder dit jaar verbood de Thaise SEC nog om bitcoin als betaalmiddel te gebruiken. De reden die ze samen met de centrale bank van het land in een statement opgeven, is dat het een risico voor de stabiliteit van het financiële systeem zou kunnen zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin thailand

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan