Thailand verbiedt cryptovaluta als betaalmiddel

Thailand verbiedt cryptovaluta als betaalmiddel

De Thaise overheid heeft besloten dat het gebruik van bitcoin en andere cryptovaluta als betaalmiddel per 1 april verboden is. Het aankopen en bewaren van cryptovaluta mag wel.

Niet betalen, wel handelen

De Security and Exchange Commission (SEC) van Thailand heeft vandaag bekendgemaakt dat het bitcoin als betaalmiddel met ingang van april niet langer meer toestaat. De reden die door de SEC en de centrale bank, de Bank of Thailand, in een statement wordt opgegeven is dat het risico voor de stabiliteit van het financiële systeem te groot is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast worden mensen en bedrijven door de maatregel beschermd tegen de volatiele koers van cryptovaluta, ‘cyberdiefstal’, het lekken van persoonlijke gegevens en kan cryptovaluta gebruikt worden om wit te wassen. Althans, dat naar de mening van de SEC en de Bank of Thailand (BOT).

De BOT benadrukt dat het alleen om betalingen met cryptovaluta gaat. Kopen, handelen en bezit van bitcoin of andere cryptovaluta blijft mogelijk zonder de wet te overtreden. Eerder deze maand werd het besluit genomen dat handel op door de overheid goedgekeurde cryptobeurzen tot 2023 vrijgesteld is van het normaal geldende BTW-tarief van 7%.

De twee besluiten in maart zijn onderdeel van de plannen om de cryptosector te reguleren, zoals in januari bekend werd gemaakt.

Techniek is wèl interessant

Het verbod op betalingen komt slecht uit voor het deel van de vastgoedmarkt dat zich richt op buitenlanders. Daar werd vorig jaar voor herstel juist nadrukkelijk gekeken naar het gebruik van cryptovaluta als betaalmiddel. De Thaise autoriteiten zijn duidelijk niet gecharmeerd van het creatieve idee van de partijen in de vastgoedmarkt.

In het verklaring wordt de nadruk gelegd op consumentenbescherming. Uit het besluit moet niet worden afgeleid dat de Thaise overheid tegen innovatie is.

“De BOT en de SEC, evenals andere overheidsinstanties, zien de voordelen van verschillende technologieën achter digitale activa zoals blockchain en benadrukken en ondersteunen het gebruik van technologie om innovatie te bevorderen,” schrijft de SEC.

Lees meer over:
verbod thailand

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan