Over een maand moet licentieregime in Hong Kong van kracht gaan

Hong Kong lijkt klaar te zijn voor de volgende stap voor de cryptomarkt. De richtlijnen voor het reguleren van cryptobeurzen zullen mei 2023 worden vrijgegeven door de Securities Futures Commission (SFC).

Regels van kracht

De financiële toezichthouder heeft vorig jaar een platform gemaakt waar het publiek haar inzichten en mening kon delen over de plannen.

Als onderdeel van de consultaties die erop volgde wilde men erachter komen wat de meest effectieve manier zou zijn om particuliere beleggers toegang te geven tot cryptovaluta. Ook kwamen er vragen uit voort omtrent crypto ETF’s in het rechtsgebied.

In totaal zijn er meer dan 150 belanghebbenden die feedback hebben gegeven tijdens dit proces. Julia Leung, de CEO van SFC, heeft al deze feedback verzameld in het proces om tot een licentieregime te komen.

Op of rond 1 juni gaat dit plan van kracht. Beurzen kunnen dan legaal functioneren in Hong Kong, maar beleggers hebben wel te maken met strenge wettelijke beperkingen. Het betreft regels voor individuen met een nettovermogen van minder dan HK $8 miljoen, wat neer komt op ongeveer 1 miljoen Amerikaanse dollars.

Handel voor particulieren

Als de regels van kracht zijn, kunnen beurzen bitcoinhandel openstellen voor retail handelaren. De Hong Kong SFC heeft tot nu toe echter slechts twee cryptobeurzen goedkeuring gegeven: Hashkey en OSL. Alle grote namen, zoals Coinbase, Binance of Huobi, hebben dus (nog) géén akkoord. Laatsgenoemde beurs van Justin Sun is wel van plan om een licentie aan te vragen.

Er zijn ook bedrijven zoals Crypto.com die er een kantoor hebben, maar ook zij mogen de regio dus (nog) niet bedienen met cryptodiensten.

Het momentum in Hong Kong lijkt daarmee te groeien. Te meer omdat er een fonds van $100 miljoen is gestart dat gaat investeren in de cryptomarkt. Ondanks dat er ook termen als web3 voorbij komen, lijkt er ook een plek te zijn voor beleggingen in bitcoininitiatieven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong