"Bitcoin kan 30 procent dalen voordat de nieuwe bullmarkt begint"

"Bitcoin kan 30 procent dalen voordat de nieuwe bullmarkt begint"

De bitcoin koers heeft sinds mei 2022 enorme verliezen moeten opschrijven, maar leeft eigenlijk al het hele jaar 2022 van correctie naar correctie. Nadat de Federal Reserve begon met het verhogen van de rente hebben vrijwel alle financiële markten het zwaar, met bitcoin voorop.

Het einde is nog niet in zicht

De populaire analist Capo, met ruim 500.000 volgers op Twitter, verwacht van bitcoin nog een duikvlucht naar de 16.000 tot zelfs 14.000 dollar, voordat een nieuwe opwaartse trend kan beginnen. Daarmee heeft bitcoin in theorie nog een daling van 21 tot 31 procent te gaan vanaf de huidige koersen.

Er is volgens Capo een mogelijkheid dat we opnieuw een opleving richting de 23.000 dollar krijgen, maar op dat punt zijn de beren zo sterk, dat zelfs die koers hem niet bullish maakt. Alleen als we die zone met overtuiging doorbreken, dan kan er volgens Capo op de korte termijn al iets veranderen.

Persoonlijk gaat Capo vanaf de 23.000 dollar, mocht bitcoin die koers aantikken, weer short om te profiteren van de mogelijke kans dat een nieuwe koersval begint. Als bitcoin daarna de 19.000 dollar verliest, dan ziet hij een grote mogelijkheid op het bereiken van de eerder genoemde koersen van 16.000 tot 14.000 dollar, wat een nieuw dieptepunt voor deze bearmarkt betekent.

Miners bevestigen narratief Capo

Als we naar het gedrag van bitcoin miners kijken, dan lijken de voorspellingen van Capo weleens uit te kunnen komen. Zij sturen op dit moment gemiddelde 10,5 bitcoin richting de beurzen, wat een behoorlijke verkoopdruk oplevert. Met de huidige koersen is het niet gek dat miners moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Zeker als je bedenkt dat de hashrate richting een all-time high gaat en de difficulty op dit moment op het hoogste punt ooit staat. De hele markt heeft het op dit moment lastig en de onzekere macro-economische situatie voor de wereld helpt daar niet aan mee. De inflatie staat in het Westen nog altijd op het hoogste punt in tijden en daar lijkt weinig verandering in te komen.

We lijken een periode van discipline tegemoet te gaan, waarbij het zomaar eens maanden tot jaren kan duren voordat er weer iets van een bullmarkt kan beginnen. Dat is niet leuk, maar het is helaas de realiteit waar we het mee moeten doen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties