Pantera haalt weer $46 miljoen op om in bitcoin te stoppen

Het Pantera Bitcoin Feeder Fund heeft $46 miljoen opgehaald. Daarmee gaan ze weer bitcoin uit de markt kopen.

Bitcoin voor beleggers

Het gaat om een investeringsoptie die vanuit de Kaaimaneilanden beleggers blootstelling aan bitcoin geeft.

Een feederfonds is een soort beleggingsfonds waar beleggers hun geld in stoppen, dat vervolgens wordt doorgesluisd naar een masterfonds.

Ze hebben nu $68,49 miljoen in het feeder-investeringsfonds zitten. Dat is een stijging van $18 miljoen ten opzichte van een jaar geleden. Het geld komt uiteindelijk terecht in het Pantera Bitcoin Fund.

Matthew Gorham, de Chief Operating Officer, zei dat het geld werd opgehaald bij 162 investeerders. Een jaar geleden waren er nog maar 56 geïnteresseerden.

Pantera heeft momenteel in totaal $3,8 miljard aan beheerd vermogen. Ze vragen een vergoeding van slechts 0,75%.

Masterfonds

Het grotere Pantera Bitcoin Fund kocht in november ook al voor bijna $140 miljoen aan bitcoin uit de markt. Nu komt daar dus weer $46 miljoen bij, zo blijkt uit een document dat is ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Pantera is een oudgediende uit de cryptomarkt. Ze zijn sinds 2013 actief, waardoor ze een van de eerste bitcoinfondsen van de wereld zijn. Ze zijn ook een van de weinige fondsen die lijken te groeien in een bearmarkt.

Bovendien is het fonds formeel gestructureerd als een Kaaiman-hedgefonds. Zowel Amerikaanse als niet-Amerikaanse beleggers kunnen er aan meedoen. In 2017 was 85% van alle hegdefondsen in deze jurisdictie te vinden vanwege de gunstige regels.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds