Pantera koopt $137 miljoen aan bitcoin voor fonds

Pantera koopt $137 miljoen aan bitcoin voor fonds

Het Pantera Bitcoin Fund heeft $137 miljoen aan bitcoin gekocht. Dat deelt Matthew Gorham, de Chief Operating Officer, van het bedrijf.

Bitcoin fonds

Aan het fonds kunnen alleen geaccrediteerde investeerders zijn meedoen. In totaal waren er 141 van deze beleggers, die met een minimale investering van $50.000 meededen. Voorheen stond deze limiet nog op $100.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds is een passieve bitcoin-tracker. Men betaalt 0,75% per jaar aan Pantera als vergoeding voor het beheren van de bitcoin.

Het idee is dat beleggers snel en veilig toegang kunnen krijgen tot bitcoin. De fondsmanager neemt alles qua aankoop en custody op zich. Daarbij heb je als investeerder dus wel blootstelling aan de koersontwikkelingen van bitcoin, maar heb je het niet in eigen beheerl

Bovendien is het fonds formeel gestructureerd als een Kaaiman-hedgefonds. Zowel Amerikaanse als niet-Amerikaanse beleggers kunnen er aan meedoen. In 2017 was 85% van alle hegdefondsen in deze jurisdictie te vinden vanwege de gunstige regels.

Het is de eerste keer in lange tijd dat Pantera weer bitcoin uit de markt koopt. Ondanks (om misschien wel dankzij) het debacle met FTX zien mensen kans om goedkoop bitcoin in te slaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
fonds Bitcoinmeester

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan