Paxful maakt onofficiële doorstart en opent peer-to-peer marktplaats weer

Peer-to-peer (P2P) Paxful heeft de deuren weer geopend. Nog geen maand nadat het leek alsof de beurs voor goed zou sluiten, heeft het nu de activiteiten weer hervat.

Heropening

Het bedrijf deelt op Twitter op een blije manier dat het de marktplaats heeft geopend. In het bericht is echter niet echt te zien wat er de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden rondom het platform.

De sluiting vond plaats in april nadat CEO Ray Youssef zijn bezorgdheid had geuit over de veiligheid van klanttegoeden. Er was een rechtszaak die aangespannen door medeoprichter Artur Schaback.

Schaback klaagde Youssef dat hij het bedrijf wegens onrechtmatige redenen wilde beëindiging. Het leidde tot een reeks uitdagingen en conflicten binnen de organisatie.

In gesprekken met medeoprichters en voormalige werknemers kwam aan het licht dat de relatie tussen Youssef en Schaback in de loop van de tijd erg was verslechterd. Laatstgenoemde wilde vooral winst maken en vond dat hij te weinig in zaken werd betroken (na frauduleuze betalingen), terwijl Youssef de focus wilde hebben op meer morele aspecten en in de toekomst grote problemen zag ontstaan rondom compliance.

Het tweetal kwam er niet uit en er werd een interne rechtszaak aangespannen. Deze hommeles zorgde voor twijfels over de veiligheid van klantentegoeden. Schaback betrok de custodial van het geld in dit proces.

Tijdens de pauze van de afgelopen maand zorgde het bedrijf ervoor dat de Paxful Wallet volledig bleef werken, zodat gebruikers hun geld konden blijven beheren. Bovendien kregen gebruikers alternatieve P2P-platforms aangeboden. Met Noones is er inmiddels een populair alternatief afgetrapt, wat veel steun krijgt van Youssef.

Youssef is inmiddels ook al een nieuw initiatief gestart genaamd Civ Kit. Het is gericht op een "censuurbestendige en vergunningvrije wereldwijde marktplaats" die door iedereen en overal ter wereld gebruikt kan worden. Daarmee wil hij nu vanaf het begin een hardnekkig probleem (namelijk: compliance) voorkomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwspaxful