Update: PayPal zoekt ‘crypto experts’ na gerucht over verkoop Bitcoin

977 totale weergaven

Update – PayPal wil een aantal experts aannemen op het gebied van Bitcoin (BTC) en blockchain technologie, zo meldt Cointelegraph deze ochtend. Het nieuws volgt op het gerucht dat de betaalprovider en dochterbedrijf Venmo Bitcoin gaan aanbieden aan haar 305 miljoen gebruikers.

Maandagavond Nederlandse tijd reageerde de koers positief op de geruchten. PayPal heeft namelijk nog niets bevestigd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal zoekt ‘crypto engineer’

Het gaat specifiek om de vacature ‘Technical Lead – Crypto Engineer’ met standplaats Chennai, India, wat PayPal zoekt.

De functie vereist onder meer het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het ontwerpen, ontwikkelen en beheer van belangrijke crypto producten en diensten die we op PayPal willen aanbieden'[/penci_blockquote]

De tweede vacature is een ‘blockchain research engineer’ als onderdeel van de onderzoeksafdeling van het bedrijf. Het gaat om een nieuw team bedoeld om de potentie van blockchaintechnologie te onderzoeken.

In het jaarverslag van PayPal worden blockchain en virtuele valuta als een ‘potentieel’ risico voor het bedrijf. Heeft er dan een omslag plaatsgevonden bij de beursgenoteerde onderneming?

Eerdere berichtgeving 23 juni

Maandag kwam Coindesk met de ‘scoop’: PayPal en Venmo gaan starten met de verkoop van bitcoin (BTC) aan haar 325 miljoen gebruikers. Venmo is een dochtermaatschappij van de betaalprovider die een digitale wallet aanbiedt.

Vooralsnog gaat het om een gerucht, omdat PayPal dit nieuwsbericht nog niet bevestigd heeft.

PayPal en bitcoin

PayPal is een van de grootste betalingsverwerkers van de wereld. Met honderden miljoenen gebruikers is het groot nieuws als zij allemaal de mogelijkheid krijgen direct bitcoin te kopen.

Volgens de bron van Coindesk gaat het om het kopen en verkopen van bitcoin (en andere cryptocurrency’s) via PayPal en Venmo. Ook komt er een ingebouwde wallet om het op te slaan. Dit moet dit jaar nog gebeuren.

Het is nog onduidelijk hoe de service er precies uit gaat zien, maar samenwerkingen met verschillende beurzen lijken logisch. Ook is het nog onduidelijk of je ook daadwerkelijk je bitcoin van het platform af kunt halen, of dat het op je rekening van PayPal blijft staan.

Samenwerken

Coinbase en Bitstamp zijn genoemd als mogelijke partners om te zorgen voor de benodigde liquiditeit. Zij wilden net als PayPal niet reageren.

Coinbase werkt al sinds 2016 samen met PayPal. Klanten kunnen direct geld opnemen vanaf Coinbase naar hun PayPal rekening.

Andere successen

Andere fintech bedrijven zijn al eerder geld gaan verdienen met het verkopen van bitcoin. Square is een betaalprovider die sinds 2018 bitcoin verkoopt via hun Cash App. Zij hadden een omzet van $306 miljoen in bitcoin het eerste kwartaal van 2020.

Vacatures

Begin 2020 had PayPal verschillende vacatures openstaan voor hun Blockchain Research Group. Het ging onder andere om acht plekken voor software engineers.

PayPal was eerder even kort betrokken bij Libra van Facebook, maar nu ligt de focus op hun eigen betaalverkeer en dus mogelijk het kopen en verkopen van bitcoin.

Opmerkelijk

Het is een opmerkelijke stap, want bitcoin kan een tussenpersoon als PayPal buitenspel zetten. Bij een bitcoin transactie heb je immers geen betaalverwerker meer nodig. Bitcoin analist Willy Woo noemt de transactiekosten van PayPal als een van de nadelen: ‘Bitcoin is een alternatief voor te dure betaalproviders’.

?s=21

Ook Saifedean Ammous, auteur van The Bitcoin Standard, reageert op het nieuws.

Ook Bitcoin ontwikkelaar Jimmy Song reageert als volgt:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCPayPal

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...