PayPal gaat bitcoin (BTC) verkopen in Luxemburg

PayPal is van plan om een cryptodienst te lanceren in Luxemburg. Het lijkt een eerste stap te zijn om hun software later ook open te stellen voor andere landen in de Europese Unie.

PayPal in Europa

Met PayPal kunnen klanten in Luxemburg cryptocurrency’s kopen, verkopen en vasthouden. Uiteraard bitcoin als vlaggenschip van de cryptomarkt hier ook onder.

In een persbericht van 7 december maakte PayPal de lancering van cryptodiensten in Luxemburg bekend. Jose Fernandez da Ponte, directeur blockchain, crypto en digitale valuta, vertelt:

“De toevoeging van Luxemburg is een belangrijke stap in de missie van PayPal om digitale valuta toegankelijker te maken.”

Het bedrijf geeft aan nauw samen te werken met toezichthouders en beleidsmakers in Luxemburg om de rol van digitale valuta’s in de wereldwijde financiën en handel vorm te geven.

Open platform

Het bedrijf zal ook educatieve informatie en antwoorden op veelgestelde vragen aan klanten aanbieden. Men kan vanaf het minimumbedrag van €1 via de website of de mobiele app cryptvaluta kopen met hun PayPal-saldo, gekoppelde bankrekeningen of door de EU uitgegeven debetkaarten.

Op zich niets nieuws: het bedrijf lanceerde deze diensten in 2020 voor de markt in de VS, om in 2021 uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk.

Met Luxemburg in 2022, wordt wellicht de weg vrijgemaakt om dit volgend jaar ook in de andere 26 EU-lidstaten te doen, nadat de Markets in Crypto Assets (MiCA)-regelgeving van kracht zal gaan.

Sinds dit jaar kunnen klanten ook hun aangeschafte cryptovaluta van het platform af halen. Lange tijd was het een gesloten systeem, waarbij de opnamefunctie niet te gebruiken was.

PayPal heeft een zwaar anderhalf jaar achter de rug. Het aandeel daalde met 75%, van meer dan $300 naar $70.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal