PayPal opent deuren voor klanten om bitcoin van platform af te halen

PayPal breidt hun cryptodiensten uit met een nieuwe feature. Gebruikers kunnen nu hun bitcoin ook van het platform afhalen. Daarmee zet de betaalprovider een stapje in de richting van native cryptobedrijven, waar dit nagenoeg altijd de standaard is.

PayPal-opnames

In een verklaring schrijft het bedrijf het volgende: “Vanaf vandaag ondersteunt PayPal de native transfer van cryptocurrency’s tussen PayPal en andere wallets en beurzen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het persbericht is een begeleidende afbeelding gezet, waarin je precies kunt zien hoe het werkt. Naar verluidt is de functie binnen één tot twee weken voor iedereen in de Verenigde Staten beschikbaar.

PayPal opent deuren voor klanten om bitcoin van platform af te halen

Stappen sinds 2020

PayPal lanceerde eind 2020 voor het eerst cryptodiensten voor haar gebruikers. Men kon bitcoin en een handjevol altcoins kopen, verkopen en aanhouden in een PayPal-account. Je kon de cryptovaluta echter niet opnemen en naar een eigen wallet sturen.

Externe wallets bleven buiten bereik en alle transacties bleven beperkt tot interne database-overboekingen. Daar komt nu dus verandering in.

PayPal heeft een aantal moeilijke maanden achter de rug. De aandelenkoers kelderde van zo’n $300 tot onder de $90 per aandeel in één jaar tijd. Toch laten ze de ambitieuze cryptoplannen niet links liggen.

Lange termijnplannen

Manager Jose Fernandez da Ponte vertelde eerder al dat het onderdeel is van de langetermijnvisie van het bedrijf:

“De hele reden dat we in crypto zitten, is omdat we geloven dat een aanzienlijk deel van de handel naar digitale valuta’s zal gaan.”

Dit is volgens de directeur ook een belangrijke reden waarom het bedrijf geen kosten in rekening brengt voor cryptotransacties. Ze focussen zich meer op handel en aankopen, dan op de betaalkant van bitcoin.

Ook gaan ze zich meer en meer verdiepen in stablecoins en Central Bank Digital Currency’s (CBDC). Eerder vond een oplettende developer al een stukje code in de software van de PayPal-app die verwees naar tests met stablecoins.

Het is niet helemaal wat de impact is cryptovaluta op de winst van PayPal. Wel deeld het bedrijf vorig jaar dat cryptobezitters gemiddeld genomen veel langer in de app bleven ronddwalen, dan mensen zónder cryptovaluta.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal