PayPal stopt betalingen aan Pornhub-actrices. Bitcoin fixes this?!

883 totale weergaven

Slecht nieuws voor fans en makers van natuurfilms. Betalingsprovider PayPal kondigt aan geen betalen meer te doen aan modellen die hun geld verdienen via Pornhub.

Voorheen kregen duizenden acteurs en actrices hun geld via PayPal. Maar het bedrijf levert vanaf heden geen services meer aan mensen in de porno-industrie. Is bitcoin (BTC) een mogelijke oplossing?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Betalen

Vanuit Pornhub wordt teleurgesteld gereageerd. In een blogpost is de site duidelijk: ”We zijn erg geschokt over de beslissing van PayPal om uitbetalingen aan honderdduizenden performers zo abrupt stop te zetten.”

Wat je ook van het werkt vindt, er is vraag naar en deze mensen zijn voor hun inkomen afhankelijk van deze betalingen.

Bitcoin kan in deze situatie een oplossing zijn. Als zowel ontvanger als verzender van de transactie het eens zijn, dan kun je BTC gebruiken. Pornhub kan ook zelf adressen opzetten om vanuit daar artiesten met BTC te betalen.

Er is geen PayPal of andere instantie die deze transacties kan blokkeren. Je hebt natuurlijk wel nog te maken met overheidsinstanties die de situatie er omheen kunnen bemoeilijken.

Geen vraag

Shyla Jennings is een van de modellen die al jaren op de blacklist staat van PayPal. Zij ziet echter niets in betalingen in cryptomunten. Zij wil gewoon keiharde dollars op haar rekening. En dat zal voor veel meer mensen gelden.

Wanneer Pornhub gebruik wil maken van bitcoin betalingen, zal het naar alle waarschijnlijkheid zelf de betalingen moeten innen om vervolgens de modellen uit te betalen.

Een lastig verhaal, want dat kost ontzettend veel tijd en energie vanuit het bedrijf. En het creëert opnieuw een positie waarin een partij kan bepalen wie wel of niet zijn/haar geld krijgt.

Bitcoin fixes this

Een individueel bitcoinadres is zo aangemaakt, maar er is nog geen applicatie die de services van PayPal nabootst voor bitcoin. Het is niet eenvoudig om bijvoorbeeld elke maand abonnementskosten te innen in de vorm van BTC.

Het kan wel, maar het is nog niet zo ver dat iedereen met één druk op de knop kan beginnen, iets wat bij PayPal wel het geval is.

Dit probleem toont vooral aan waarom bitcoin nodig is. Je wil niet dat er van de een op de andere dag wordt besloten dat je je salaris niet krijgt. Tegelijkertijd is er nog een lange weg te gaan voordat men het aandurft om op bitcoin over te stappen.

Tot die tijd is het merendeel van de mensen toch afhankelijk van betalingsproviders als PayPal.

PayPal en bitcoin

Adam Back is de bedenker van wat uiteindelijk het Proof-of-Work protocol werd voor bitcoin. In gesprek met Bitcoin Magazine NL benadrukte hij de gevaren van centraliteit: ”Bitcoin moet geen nieuwe PayPal worden.”

Bij PayPal zijn er ook fans van BTC te vinden. Een PayPal bestuurslid deed eerder een opmerkelijke voorspelling: “Bitcoin (BTC) over 7 tot 10 jaar $1 miljoen waard”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...