Pensioenfonds met Bitcoin mogelijkheden kiest voor Coinbase Custody

1054 totale weergaven

Een van de belangrijkste dingen in de wereld van bitcoin (BTC) is het veilig houden van je geld. Dat kan op tal van manieren, grote bedrijven en financiële instellingen kiezen vaak voor een tussenpartij.

Dat geldt ook voor iTrustCapital. Deze organisatie biedt ‘401k-pensioenen’ aan en geeft daarbij ook de mogelijkheid om een deel van je pensioen in BTC te stoppen. Zij kiezen voor Coinbase Custody als ‘kluis’ voor hun bitcoin. Dat meldt Cointelegraph.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een 401k-regeling is een door de werkgever gesponsorde pensioenrekening.

Offline opslag

Coinbase biedt tal van verschillende diensten, het is onder andere een beurs en broker. Daarnaast kun je er ook aankloppen voor andere diensten, waaronder custodian opties.

Coinbase Custody groeit gestaag en steeds meer Amerikaanse bedrijven kiezen voor hen als bewaker. Dat komt mede omdat zij de juiste papieren hebben. De schatkist van Coinbase wordt regelmatig doorgenomen en gecontroleerd.

Het aanbieden van bitcoin voor een partij als iTrustCapital is geen kwestie van een wallet aanmaken en klaar. Je moet aan tal van regels en richtlijnen voldoen.

Als extra slot achter de deur heeft het bedrijf een verzekering van $255 miljoen lopen om zich te beschermen tegen eventuele hacks of andere criminele activiteiten. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk moet nog maar blijken hoe het er echt aan toe gaat als het mis gaat.

Groei

De vraag naar een pensioenpot met bitcoin neemt volgens iTrustCapital toe. Mede door de toestroom van nieuwe klanten kiest directeur Todd Southwick voor extra veiligheid.

Volgens Southwick zijn ze inmiddels verantwoordelijk voor meer dan $1 miljard aan ‘digitale assets’. ”Vanaf nu staan we er klaar voor om te profiteren van de groeiende vraag vanuit investeerders.”

Naast bitcoin kunnen pensioenspaarders ook goud, Ether, Chainlink, Cadano en Polkadot opnemen bij hun 401k-regeling. De vraag is welke van deze opties voor de lange termijn het verstandigst is. Hier op de redactie weten we het wel…

Niet de enige

Recentelijk kwam het bedrijf ForUsAll ook met een bitcoinspaarplan voor hun klanten. De pensioenadviseur biedt, ook via Coinbase, de optie voor werkgevers om een spaarpot in bitcoin op te bouwen voor hun personeel.

Lees meer over:
pensioen

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...