Bitcoin voor je pensioen? Amerikanen kunnen sparen voor pensioen via Coinbase

Bitcoin sparen in een pensioenpotje? In Amerika wordt dat makkelijker. Coinbase gaat met een pensioenadviseur zee om hun klanten een zogenaamde ‘401k optie’ aan te bieden. Dat is een door de werkgever gesponsorde pensioenrekening.

Werkgevers kunnen via ForUsAll bij bitcoin terecht voor hun spaarplan voor personeel. Dat meldt ForUsAll in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

5% van je pensioenplan

De samenwerking geeft klanten van ForUsAll de mogelijkheid om tot 5% van hun pensioenpot in bitcoin te stoppen. Coinbase is een logische partner. Het bedrijf is uitgegroeid tot de nummer één beurs van Amerika en gaat met steeds meer grote partijen in zee.

ForUsAll heeft $1,7 miljard aan assets in beheer en ruim 70.000 werknemers onder zich. Het bedrijf is geen grote speler in de markt, maar kan hiermee wel inspelen op de mogelijke vraag.

Ondernemers met een bitcoinhart kunnen aankloppen om de dienst op te zetten. Bitcoin van de Amerikanen komt bij Coinbase Institutional terecht, zij zijn verantwoordelijk voor de BTC.

Waarschuwing

Volgens David Ramirez, CIO van ForUsAll, is een klein gedeelte van je portfolio in bitcoin stoppen geen verkeerd idee. Hij vindt het een goede manier om je portfolio wat diverser te maken. Hij waarschuwt ook voor de volatiliteit.

Er ligt een harde limiet op 5% van je pensioenplan. Wanneer je daar boven komt mag je via hen geen bitcoin meer kopen voor je pensioen.

Er bestaat gelukkig een alternatief online, met tientallen (of honderden) beurzen en brokers kun je ook op andere manieren investeren in je toekomst.

Nederland

In Nederland is het nog niet gangbaar voor (grote) pensioenfondsen om in bitcoin te stappen. Wel zien we andere infinitieven, Verschillende afdelingen van Domino’s Pizza laten hun personeel hun loon in BTC uitbetalen.

In de praktijk betekent dat echter niet dat je heel je salaris in de digitale munt kunt krijgen. Het minimumloon moet in euro’s worden uitgekeerd. Alles daar boven kan in bitcoin worden uitbetaald.

Ook zien we dat veel Nederlanders hun spaargeld in bitcoin willen beleggen. Toch blijft het in Nederland (en Europa) nog relatief stil rondom opties voor bitcoin. In landen als de Verenigde Staten en andere delen van de wereld zien we meer mogelijkheden. Daar komt Coinbase bij voor verschillende Amerikanen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...