Pentoshi: ‘Bitcoin kan vanaf hier nog 20 procent stijgen’

De populaire pseudonieme handelaar Pentoshi zegt dat hij optimistisch is over de huidige koersontwikkeling van bitcoin. Vanaf de huidige koersen kan de asset volgens hem nog met 20 procent stijgen. Dat baseert hij op het feit dat bitcoin erin slaagde om de koers van 25.000 dollar te bewaken en vervolgens een stevige weerstand te bieden op de koers van 26.700 dollar.

Op het moment van schrijven tikt de koers binnen op 30.000 dollar, wat allemaal het gevolg lijkt van de entree van BlackRock.

Niet alleen maar optimisme

Ondanks zijn positieve blik op de koers waarschuwt Pentoshi ook voor teveel optimisme. Hij geeft aan alleen echt optimistisch te zijn als bitcoin erin slaagt om de hoogste koers van 2023, die rond de 31.000 dollar ligt, te overstijgen.

Uiteraard wijst Pentoshi voor zijn positieve analyse ook op de ETF-aanvraag van BlackRock en de start van een crypto exchange door zwaargewichten als Fidelity Digital Assets, Charles Schwab en Citadel Securities.

Volgens Pentoshi zijn dat ontwikkelingen die voor extra vraag voor bitcoin zorgen. Met name omdat de aanvraag van BlackRock voor een ware race onder financiële instellingen lijkt te zorgen om als eerste een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen.

Ook WisdomTree, Invesco en enkele anderen dienden in de dagen na de aanvraag van BlackRock een nieuwe aanvraag in. Kan 2023 dan het jaar van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF worden?

Grote whales

Het lijkt er verder op dat deze positieve ontwikkelingen enkele grote investeerders uit hun slaap wakker maakten. Whales met een totale holding van tussen de 1.000 en 10.000 bitcoin zagen een gecombineerde toename van hun bitcoin-vermogen van 3,5 miljard dollar sinds de eerste week van april.

Over de afgelopen 11 weken accumuleerden deze whales een totaal van 131.600 bitcoin. Dat aantal bracht hun totale holding op het hoogste niveau in zeven maanden tijd. Deze trend laat zien dat de grootste vissen in de bitcoin-zee vertrouwen hebben in de digitale asset.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....