Pepe passeert Dogwifhat met $1.5 mld. ADTV; is deze nieuwe crypto ICO de volgende snelst stijgende meme coin?

pepe koers

Coinbase International Exchange en Coinbase Advanced lanceerde afgelopen dinsdag de Pepe (PEPE) futures en dit ging samen met een indrukwekkende stijging van 16% voor de Pepe koers. De Pepe koers stijgt hiermee voorbij de WIF koers op de ranglijst van grootste meme coins. Kan Pepe koers voorbij Shiba Inu stijgen?

Coinbase was eerder van plan om de futures contracten voor de Pepe coin op 18 april te lanceren. Na de nodige vertraging was Coinbase dinsdag 23 april dan eindelijk in staat om deze futures live te zetten en dit zorgde er meteen voor dat de Pepe koers aanzienlijke winsten wist te realiseren.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1782745828932698592%7Ctwgr%5E4f32434900740f9b7424396c8b69316c501a34a3%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fxstreet.com%2Fcryptocurrencies%2Fnews%2Fpepe-rallies-following-coinbase-perpetual-futures-listing-amid-impressive-gains-across-top-meme-coins-202404232013

De aankondiging dat de PEPE-effecten live gingen zorgde niet alleen voor een aanzienlijke stijging van Pepe, ook de rest van de meme coin markt lijkt te profiteren van dit goede nieuws. De meme coin hype van maart lijkt dan ook opnieuw van start te zijn gegaan.

Voordat Coinbase de PEPE-futures online zette, wist de Pepe koers al te stijgen in navolging van de Bitcoin halving. Door de stijging van de afgelopen 24 uur is PEPE nu bijna 50% gestegen over de afgelopen 7 dagen. Hiermee bereikt het een market cap van boven de $ 3 miljard en is het net iets meer waard dan Dogwifhat (WIF).

pepe vs wif
Pepe vs WIF Koers Grafiek – Bron: CoinMarketCap

Pepe wist WIF dus voorbij te stijgen, ondanks dat de WIF koers zelf ook al met meer dan 27% wist te stijgen sinds de Bitcoin halving. Dit samen lijkt ervoor gezorgd te hebben dat de meme coin hype officieel weer van start is gegaan.

Ondanks dat de grote meme coins Dogecoin en Shiba Inu vandaag met slechts 2% en 1% stegen, wist de rest van de meme coin markt aanzienlijke stijgingen op tafel te zetten. Naast de stijging van Pepe van 15% over de afgelopen 24 uur is ook Dogwifhat al meer dan 18% gestegen over hetzelfde tijdsbestek. Daarnaast is FLOKI vandaag al meer dan 14% gestegen terwijl BONK een stijging heeft gerealiseerd van maar liefst 30,20%.

Is deze nieuwe crypto ICO de volgende snelst stijgende meme coin?

PEPE en WIF zijn duidelijk niet de enige meme coins die aanzienlijke winsten wisten realiseren over de afgelopen 24 uur. Meerdere opkomende meme coins zijn in staat geweest om in korte tijd market caps van boven de miljard te realiseren. Er zijn echter ook meerdere ICO-projecten die recentelijk aanzienlijke successen hebben behaald.

Bij een ICO-project verkoopt het team van een crypto de native token voor gereduceerde producen in een presale fase om op deze manier de financiering van de ontwikkeling rond te krijgen. De recente meme hype heeft ervoor gezorgd dat er dus ook een aantal van deze ICO-projecten aanzienlijke successen hebben geboekt. Een van de beste crypto ICO’s van dit moment is die van Dogeverse (DOGEVERSE).

Dogeverse (DOGEVERSE) – nieuw multi-chain alternatief voor Dogecoin

Dogeverse is een nieuw presale project dat een aantrekkelijk alternatief voor Dogecoin aan wil gaan bieden. Het team achter deze crypto realiseert dit door en multi-chain token te ontwikkelen. De native DOGEVERSE token gaat namelijk ontwikkeld worden voor meerder blockchains waaronder Ethereum, Base, Avalanche, BNB, Solana en Polygon.

Gebruikers kunnen optimaal gebruiken van deze multi-chain token door te profiteren van de beste voordelen en functies van deze blockchains. Daarnaast zal de Dogeverse blockchain betere liquiditeit hebben waardoor de transacties op dit platform sneller en goedkoper zullen zijn.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1783058379109290124%7Ctwgr%5E5028a6bbab8c3cf8ead40063a9f5c85a17fa23f8%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2FThe_DogeVerse%2Fstatus%2F1783058379109290124

Ook kunnen gebruikers in tegenstelling tot bij Dogecoin tokens staken in ruil voor een aantrekkelijk passief inkomen. In totaal is 20 miljard van de totale token voorraad van 200 miljard tokens gereserveerd voor deze staking beloningen. Daarnaast zijn er nog eens 30 miljard tokens gereserveerd voor de presale fase van dit project.

De presale heeft inmiddels al meer dan $ 10 miljoen weten op te halen en bleek hiermee al snel een groot succes. Tokens kosten nu nog beperkte tijd $ 0,000301, een prijs die in iets meer dan 1 dag tijd verder zal stijgen in prijs. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, MATIC, AVAX, BASE, USDT en creditcard.

 

Slothana (SLOTH) – ander ICO-project met nodige potentie

Met Slothana is er nu nog een Solana meme coin die op het punt staat te exploderen in waarde. Deze meme coin lijkt optimaal te kunnen profiteren van de huidige Solana meme coin hype (WIF, BONK en BOME zijn allemaal Solana meme coins). Als de presale iets is om op af te gaan kan Slothaan gemakkelijk de concurrentie aangaan met grote spelers zoals WIF en PEPE.

De Slothana presale wist namelijk binnen enkele dagen uitverkocht te raken. Het presale doel van $ 10 miljoen werd snel bereikt en de presale zal op 29 april officieel afgerond worden. Dat betekent dat investeerders nu nog maar beperkt de tijd hebben om in te stappen voordat dat token gelist wordt en stijgt in waarde.

Een grote reden van het snelle succes van de presale was het unieke send-to-wallet airdrop systeem dat het project gebruikte. Met dit systeem konden investeerders hun SOL-tokens gemakkelijk overmaken naar het wallet adres van Slothana om in aanmerking te komen voor de SLOTH tokens.

1SOL token levert je op dit moment 10.000 SLOTH tokens op. Dit staat gelijk aan ongeveer $ 0,0156 per SLOTH token. Gebruikers kunnen SOL overmaken naar het wallet adres van Slothana of naar de officiële website gaan en hier hun wallet verbinden.

 

Sponge – eerder succesvolle meme coin migreert naar Polygon blockchain

Sponge is een bekende naam onder crypto traders, aangezien het in 2023 al snel een market cap van $ 100 miljoen wist te behalen. Deze tokens moest echter snel weer consolideren, doordat het geen enkele utility had. Het team is nu bezig om hier verandering in aan te brengen en lanceerde daardoor onlangs versie 2 van de Sponge token.

SPONGEV2 moet de problemen van een gebrek aan utility oplossen. Deze token gaat onder andere gebruikt worden voor Play 2 Earn racing games. Daarnaast kan de token ook gebruikt worden voor staking. Hiermee brengt de token utility naar het Sponge platform die mee zal helpen in het vasthouden van de waarde op de langere termijn.

Sponge-V2 - welke crypto kopen - nummer 5

Naast het toevoegen van utility koos het ontwikkelingsteam van SPONGE er ook voor om de migratie naar de Polygon blockchain te maken. Op de Polygon blockchain kan Sponge profiteren van snellere en goedkopere transacties. Dit bleek al snel een groot succes, aangezien de market cap snel tot boven de $ 160 miljoen wist uit te stijgen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...