‘13% van Amerikanen heeft bitcoin of altcoins’, volgens steekproef

De adoptie van cryptovaluta in de Verenigde Staten is toegenomen sinds vorig jaar zomer. Volgens een steekproef van Finder.com heeft 13% van de Amerikaanse volwassenen momenteel bitcoin of altcoins in bezit.

Bitcoinadoptie

De enquête liep sinds april van dit jaar tot juli. De website verzamelde maar liefst 217.497 reacties vanuit de hele wereld, waarvan iets meer dan 10.000 uit de VS.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In januari 2022 bleek dat 10% van de Amerikanen cryptovaluta had. In augustus – een half jaar later – was dit percentage gegroeid tot 13%.

India voert de lijst aan met 26% en Duitsland staat onderaan met 6%. Het gemiddelde voor de hele wereld is 15%.

Bitcoin is verreweg populairst met 36%, gevolgd door ethereum en dogecoin.

Een woordvoerder van Finder.com vertelt dat “de gegevens voor juli het voortschrijdend gemiddelde zijn van de rapporten van april, mei, juni. Het percentage wat betreft de maand augustus was afkomstig van de voortschrijdende gemiddelden van mei, juni, en juli.”

Voornamelijk mannen hebben cryptocurrency’s. Het blijkt dat drie op de vier Amerikanen uit groep hodlers zich identificeerde als man en de resterende 26% als vrouw.

In Vietnam en Colombia is deze verhouding veel meer in balans. Gegevens over Nederland zijn helaas niet terug te vinden in deze steekproef.

'13% van Amerikanen heeft bitcoin of altcoins', volgens steekproef

‘Buy the dip’

James Edwards, crypto-specialist bij Finder, vertelt in een verklaring dat de interesse volgens Google Trends ook steeg ondanks de prijsdaling. Hij refereert daarbij naar de zoekterm ‘Buy bitcoin’ en suggereert dat men hoopt de dip te kunnen kopen.

Hij volgt wel direct met een waarschuwing:

“Het is een enorm volatiele industrie. Je moet nooit geld investeren dat je niet kunt missen. Let ook op de handelskosten, want je kunt zomaar al je winst weer kwijtraken aan vergoedingen die je betaalt als je koopt en verkoopt.”

Dit laatste probleem heb je overigens niet als je gewoon jouw bitcoin opspaart. Alleen traders zullen deze handelskosten moeten afdragen.

Spanje en Nederland

Andere onderzoeken komen wat betreft de statistieken over de VS op andere conclusies uit. De Bank of America noemt 15%, terwijl de Quinnipiac University op 26% uit kwam.

Onderzoeksbedrijf Multiscope kwam wat betreft Nederland in het recente jaarlijks onderzoek uit op een adoptiegraad van 12%. Dat is de conclusie nadat ze 4000 mensen ondervroegen. Volgens de schatting hebben zo’n 1,9 miljoen mensen in Nederland cryptomunten. In Spanje is dit minder dan 7%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek