Handelsveteraan Peter Brandt geeft zijn bitcoin koers verwachting

Peter Brandt, een doorgewinterde handelaar in grondstoffen, viert dit jaar zijn 53 jubileum als handelaar. Ter ere hiervan plaatste hij een bericht op X waarin hij een optimistische voorspelling doet over bitcoin na de recente correctie. Brandt begon zijn carrière in 1971 op de New York Mercantile Exchange, waar hij handelde in futurescontracten van zilveren munten uit de periode voor 1964. Tegenwoordig handelt Peter Brandt ook in bitcoin en ethereum. Maar waarom is Brandt juist zo bullish op crypto, en welke targets heeft hij voor de bitcoin koers?

Bitcoin: de handel van je leven

In zijn bericht op X beschrijft hij bitcoin als “de handel van je leven”. Volgens hem is er nooit eerder een markt geweest zoals die van bitcoin, en mogelijk komt die ook nooit meer terug. Brandt gelooft dat bitcoin een poging is om het wereldwijde valutasysteem vijandig over te nemen. Hij prijst daarnaast de unieke kenmerken van bitcoin: het is niet te hacken, het heeft een beperkte hoeveelheid, het wordt wereldwijd geaccepteerd, is traceerbaar en transacties zijn bijna onmiddellijk.

Brandt zijn kritiek op altcoins en meme coins

Hoewel Brandt positief is over bitcoin, staat hij kritisch tegenover altcoins en meme coins. Hij beschouwt ze als neveneffecten die hun bestaan danken aan bitcoin. In zijn blogpost die hij linkte, gaat hij dieper in op de unieke markt van bitcoin en zet hij deze af tegen de “proliferaties” van altcoins en meme coins.

De opwaartse trend van de bitcoin koers blijft voortbestaan

Brandt deelde ook een grafiek waarop de prijsgeschiedenis van bitcoin staat afgebeeld. Deze toont een reeks parabolische stijgingen. Volgens de grafiek blijft bitcoin stijgen sinds het begin, en zelfs grote correcties hebben de stijgende lijn niet doorbroken. De huidige stijgende periode begon eind 2022 en kan ertoe leiden dat de koers van bitcoin oploopt tot wel $125.000 in de huidige bullrun periode.

Lees meer over:
bitcoin koersPeter Brandt

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...