Peter McCormack koopt nietig Brits voetbalclubje met grootse plannen

Presentator van ‘The What Bitcoin Did Podcast’ Peter McCormack heeft bekendgemaakt dat hij voetbalclub Bedford F.C. heeft overgenomen. Hij is nu voorzitter van de club en van plan om (uiteindelijk) te promoveren naar de Premier League.

Droom komt uit

In een lange Twitterdraad heeft McCormack aangekondigd dat hij de eigenaar wordt van Bedford F.C., een club op het tiende niveau in Engeland. Het plan is om via negen promoties uiteindelijk in de Premier League te spelen en Tottenham te verslaan. In Nederlandse termen: met VV Wapserveen naar de Eredivisie om uiteindelijk Vitesse in te maken. Met de aankoop van de club gaat naar eigen zeggen een droom in vervulling.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bedford Bitcoinclub

Bedford FC moet van de nieuwe voorzitter een 'bitcoinclub' worden en overstappen op een 'bitcoin standaard'. Daarnaast komt er een 'bitcoin educatieprogramma voor de fans' en richt de club zich op 'ondersteuning van open source ontwikkeling'.

De nieuwe voorzitter is bezig om sponsoren te werven in de bitcoingemeenschap. Naar eigen zeggen is de eerste die binnen is gehaald Compass Mining, ook sponsor van de podcast. Compass zelf maakt daar geen melding van op hun website of twitteraccount. In een van de slides wordt gesteld dat de omzet van een middenmoter in de Leaugue One 1,5 à 4 miljoen pond omzet draait en dat Bedford FC als bitcoinclub dat nu al haalt. Dit lijkt een onderschatting. Alleen al de salarispost van een gemiddelde club League One-club als Burton Albion is £3,75 miljoen.

Of het een meme is of een serieus project moet nog blijken. Het nieuws wordt tot nu toe in ieder geval goed opgepikt dus vanuit het oogpunt van marketing is het alvast geslaagd. McCormack spreekt alle luisteraars van zijn podcast en de bitcoingemeenschap als geheel aan voor het project ‘Real ₿etford’ en stelt dat hij met zijn netwerk in staat moet zijn om de missie te laten slagen.

Voor een indicatie van het huidige niveau van Bedford F.C. klik hier.