Peter Todd ontkent Satoshi-claim: “Mijn leven is in gevaar”

700 totale weergaven
|

In de HBO-documentaire “Money Electric” wordt Peter Todd beschuldigd van het zijn van Satoshi Nakamoto.
Todd ontkent dit fel en stelt dat deze claim zijn leven in gevaar brengt vanwege de veiligheidsrisico’s die hieraan verbonden zijn.

Peter Todd verwerpt Satoshi Nakamoto-claim

Peter Todd, een prominente softwareontwikkelaar in de cryptowereld, is duidelijk in zijn afwijzing van de claim dat hij Satoshi Nakamoto zou zijn. In de HBO-documentaire Money Electric: The Bitcoin Mystery wordt hij aangewezen als de mysterieuze oprichter van Bitcoin.
Todd noemt dit absurd en een “marketingtruc” van regisseur Cullen Hoback om de film te promoten. Volgens Todd had Hoback, met beter onderzoek, kunnen ontdekken dat hij niets met de oprichting van Bitcoin te maken heeft. Todd werkte pas jaren later aan Bitcoin, ver na de lancering in 2009. De claim komt volgens hem dan ook totaal uit de lucht vallen.

Peter Todd ontkent de claim direct na de release van de documentaire. Bron: X

Gevaren van de verkeerde identificatie

Todd maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen van deze beschuldiging. Hij stelt dat het toeschrijven van het bezit van miljarden aan Bitcoin aan één persoon grote gevaren met zich meebrengt. “Zo’n claim maakt mij een doelwit voor ontvoering en diefstal,” zegt hij.
De naam Satoshi Nakamoto is verbonden met een Bitcoin-voorraad ter waarde van miljarden dollars, wat deze zaak nog riskanter maakt. Todd is boos dat zijn leven in gevaar wordt gebracht voor wat hij ziet als een ongegronde beschuldiging. Hij benadrukt dat het promoten van een film belangrijker lijkt te zijn geweest voor Hoback dan de mogelijke gevolgen voor zijn veiligheid.

Reacties uit de cryptogemeenschap

De documentaire heeft veel stof doen opwaaien in de cryptogemeenschap. Velen zijn sceptisch over de beweringen in de film en geloven niet dat Todd de ware identiteit van Satoshi Nakamoto is. Experts wijzen erop dat Todd, hoewel een belangrijk figuur in de cryptowereld, niet betrokken was bij de oprichting van Bitcoin.
Alex Momot, CEO van Peanut Trade, stelt dat de meeste crypto-gebruikers inmiddels meer geïnteresseerd zijn in de technologische ontwikkeling van Bitcoin dan in de persoon achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Toch blijft de nieuwsgierigheid naar de identiteit van Satoshi bestaan, simpelweg omdat mensen van nature aangetrokken worden tot mysteries.

De blijvende zoektocht naar Satoshi Nakamoto

De identiteit van Satoshi Nakamoto is nog altijd één van de grootste mysteries in de cryptowereld. Over de jaren heen zijn er verschillende kandidaten genoemd, zoals Dorian Nakamoto en Len Sassaman, maar niemand is ooit definitief aangewezen als de oprichter van Bitcoin.
Todd is de laatste in een lange rij verdachten, maar ook hij lijkt niet de juiste persoon te zijn. Ondanks de voortdurende speculaties en documentaires zoals deze, blijft de ware identiteit van Satoshi onbekend. Voor veel mensen in de cryptowereld is dit misschien maar goed ook, omdat het mysterie deel uitmaakt van de charme van Bitcoin.

Waarom de identiteit van Satoshi belangrijk is

De zoektocht naar de identiteit van Satoshi Nakamoto gaat verder dan nieuwsgierigheid. Satoshi wordt verondersteld ongeveer 1,1 miljoen Bitcoins te bezitten, met een huidige waarde van rond de 66 miljard dollar. Elke beweging van deze Bitcoins zou een enorme impact hebben op de markt, met mogelijke prijsschommelingen tot gevolg. Sommige experts vrezen dat het onthullen van Satoshi’s identiteit het decentrale karakter van Bitcoin kan ondermijnen. Toch blijft de interesse in deze mysterieuze figuur, omdat het verhaal van Satoshi’s verdwijning even fascinerend is als de creatie van Bitcoin zelf.

Hoewel de documentaire nieuwe belangstelling heeft gewekt voor het mysterie rondom Satoshi Nakamoto, blijft het onwaarschijnlijk dat we ooit definitieve antwoorden krijgen.
Voor Peter Todd betekent deze onterechte beschuldiging echter een reëel gevaar voor zijn veiligheid. Hij blijft zich sterk verzetten tegen de claim, terwijl de cryptowereld doorgaat met speculeren over wie de echte Satoshi is.

Meta beschrijving
Peter Todd ontkent dat hij Satoshi Nakamoto is en noemt de HBO-documentaire een gevaar voor zijn leven door de verkeerde beschuldigingen.

 

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...