Philip Swift: “Bitcoin is klaar voor een koersexplosie”

Met het dalen van de bitcoin koers verlaten de speculanten en de zogenoemde toeristen langzamerhand de markt. De hype is verdwenen en daarmee ook de mensen die snel rijk hoopten te worden met bitcoin. Wat overblijft zijn de hodlers die geloven in de toekomst van bitcoin en volgens Philip Swift is dat een goed teken voor de bitcoin koers.

Euforie is verdwenen

Swift komt op basis van de zogenaamde HODL Waves indicator tot de conclusie dat de euforie momenteel compleet uit de markt is. De HODL Waves zijn een manier om in kaart te brengen hoe lang bepaalde hoeveelheden bitcoin al op hetzelfde adres staan. Wat we in een bullmarkt vaak zien is dat oude bitcoin langzaam de wallets verlaten en dat hodlers wat winst pakken door te verkopen aan nieuwkomers.

Om het nog een tandje lastiger te maken kijkt Swift naar de Realized Cap HODL Waves. Deze golven leren ons wanneer de markt oververhit is en wanneer de markt onderkoeld is. Tijdens bullmarkten zie je dat de markt bereid is om hogere prijzen voor bitcoin te betalen in vergelijking met het verleden. Dat kan een indicator zijn dat de markt oververhit raakt.

Op dit moment is het echter anders. De oudere HODL Waves domineren momenteel de grafiek, wat betekent dat de euforie compleet is verdwenen en de gemiddelde investeerder even geen interesse meer heeft in bitcoin. Dit is meestal wat we zien op de momenten dat bitcoin een bodem vindt tijdens bearmarkten.

Philip Swift:

“De euforie voor bitcoin-toeristen is compleet verwoest”, zo concludeert Swift op basis van de grafiek. “We zitten nu op het dieptepunt van de cyclus, wat betekent dat investeringen op dit moment uiterst rendabel zijn”, zo gaat hij verder. Dat is uiteraard alleen zo als bitcoin zich op dezelfde manier blijft gedragen als in het verleden.

Van capitulatie naar accumulatie

Swift is overigens niet de enige die verwacht dat de markt langzaam van bearish naar bullish omslaat. In de laatste editie van de wekelijkse nieuwsbrief van on-chain analysebedrijf Glassnode, schrijft het bedrijf ook over de overgang van capitulatie naar accumulatie.

Glassnode komt tot deze conclusie op basis van onder andere de UTXO Realized Price Density, een indicator die je kunt vergelijken met de HODL Waves van Swift. De indicator van Glassnode geeft inzicht in de verkoopintensiteit op basis van de leeftijd van specifieke bitcoin.

Philip Swift:

“Na iedere slag omlaag in 2022, zien we dat de dichtheid van de herdistributie van bitcoin (en dus de her-accumulatie) toeneemt”, zo schrijft Glassnode. De val van 24.000 naar 18.000 dollar ging voor bitcoin gepaard met de sterkste accumulatie tot nu toe.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....