Slachtoffers van Mt.Gox krijgen 150.000 bitcoin terug

Slachtoffers van Mt.Gox krijgen 150.000 bitcoin terug

Het rehabilitatieplan om de crediteuren van het gevallen beursplatform Mt.Gox te compenseren is in kannen en kruiken na de laatste bevestiging van de Japanse rechter.


Volgens de curator van Mt.Gox is het plan nu helemaal afgestempeld en bindend. De bevestiging van de rechter is de laatste stap geweest van een proces dat begon in 2018 naar aanleiding van een petitie van de crediteuren.

150.000 bitcoin komen terecht bij crediteuren

Op het moment dat Mt.Gox ten onder ging in 2014 gingen er 850.000 bitcoin verloren voor de gebruikers van het platform. Destijds goed voor een waarde van 460 miljoen dollar. Van die 850.000 bitcoin heeft de curator er 150.000 in beheer die allemaal teruggaan naar de crediteuren van het voormalig beursplatform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is uiteraard zuur voor de gebruikers dat ze niet al hun bitcoin terugkrijgen, maar de hele procedure heeft er wel voor gezorgd dat ze niet konden verkopen. De 150.000 bitcoin zijn op het moment van schrijven namelijk ongeveer 9 miljard waard.

Een stuk meer nog dan de totale waarde van de 850.000 bitcoin die de gebruikers in 2014 op het platform hadden staan. In de begindagen was Mt.Gox lange tijd één van de grootste beursplatformen ter wereld voor bitcoin.

Timing van terugbetalen crediteuren niet duidelijk

Wanneer de crediteuren van Mt.Gox hun bitcoin precies kunnen terugverwachten is nog niet duidelijk. Curator Nobuaki Kobayashi geeft aan dat hij de details over de exacte procedure, de timing en de hoeveelheden nog bekend moet maken bij de crediteuren.

Hoewel het nog onduidelijk is of de crediteuren bitcoin of fiatgeld ontvangen, zijn ze wel alvast gewaarschuwd dat ze hun bankgegevens op de website moeten achterlaten, omdat de terugbetaling anders problemen kan opleveren. Wat erop wijst dat het wellicht toch om een fiat geldbedrag gaat.

De update van Kobayashi volgt op een stemming van 8 oktober van duizenden crediteuren van wie de verliezen op enkele miljarden wordt geschat. Grofweg 99 procent van de crediteuren was het eens met het rehabilitatieplan en wil hun bitcoin logischerwijs liever vandaag dan morgen terug hebben.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad hack Mt.Gox

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties