PlanB is gigantisch bullish over bitcoin

De Nederlandse analist PlanB deelt met zijn ruim 1,8 miljoen volgers op Twitter dat hij extreem bullish is over het toekomstige koersverloop van bitcoin. In een nieuwe grafiek toont de Nederlandse analist de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin in combinatie met de Market Value / Realized Value (MVRV).

Hierin is te zien dat de RSI langzaam opklimt en ook de MVRV naar een niveau stijgt wat normaal gesproken voorafgaat aan parabolische koersexplosies voor bitcoin.

Interessante combinatie?

Het combineren van de RSI en MVRV van bitcoin in één grafiek kan in potentie waardevolle inzichten opleveren in de dynamiek van de markt en de potentiële trend van de koers.

De RSI is namelijk een indicator die toont wanneer een asset overgekocht of oververkocht is. Een score van boven de 70 betekent over het algemeen dat de markt oververhit raakt en een score van onder de 30 betekent het tegenovergestelde.

MVRV vergelijkt de huidige marktwaarde van bitcoin met de gemiddelde inkoopprijs. Hoe hoger deze score, hoe hoger de hype rondom bitcoin.

Nu deze twee samen opklimmen, zien we dus duidelijk terug dat het momentum de goede kant opvalt voor bitcoin. PlanB schrijft bij zijn grafiek in ieder geval de woorden "It's happening" waarmee hij wil aangeven hoe bullish hij momenteel is.

Op naar de halving

Macro-economisch gezien is het op dit moment nog lastig om bullish te zijn over bitcoin. De kerninflatie ligt met de huidige 4,8 procent nog altijd ver boven de doelstelling van de Federal Reserve van 2,0 procent.

Daardoor ligt het in de lijn der verwachting dat we het nog relatief lang met de hogere rentes van dit moment moeten doen. Dat maakt dat de kans op een recessie met de dag toeneemt, als we niet al in een recessie zitten.

Mocht er een recessie uitbreken, dan is dat over het algemeen niet goed voor bitcoin. Daardoor zou immers de winstgevendheid van bedrijven teruglopen en de werkloosheid oplopen, waardoor men assets moet verkopen om het hoofd boven water te houden.

Wat dat betreft is het gevaarlijk om nu volledig op de bull-trein te springen, al beginnen er steeds meer factoren te komen die wijzen op een nieuwe bullrun voor bitcoin. Vergeet echter niet dat we de volledige impact van de renteverhogingen van de Federal Reserve van de afgelopen 15 maanden waarschijnlijk nog moeten voelen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....