Politicus VS wil Gary Gensler van SEC ontslaan

Als het aan de Amerikaanse politicus Warren Davidson ligt, wordt Gary Gensler uit z'n ambt gezet. Hij wil een legislation invoeren om de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) te ontslaan.

Ontslag SEC-voorzitter

Davidson oppert dit idee in een een tweet van 15 april. Hij reageert op Paul Grewal van Coinbase. De SEC kijkt naar een nieuwe definitie van het woord "exchange", wat een impact kan hebben op de cryptomarkt.

"Om een lange reeks misbruiken recht te zetten, introduceer ik wetgeving die de voorzitter van de Securities and Exchange Commission ontslaat en de rol vervangt door een uitvoerend directeur die rapporteert aan de Raad (waar de autoriteit berust)."

"Voormalige voorzitters van de SEC komen niet in aanmerking", voegde hij eraan toe.

Gensler zei tijdens een vergadering van 14 april dat een mogelijke nieuwe wet beleggers en de algehele markt goed zou doen. Er moeten volgens hem extra regels komen waar brokers onder komen te vallen. De regels moeten de definitie van een beurs "moderniseren".

In januari 2022 werd er een soortgelijke wijziging voorgesteld. Destijds suggereerden lobbygroepen dat dit niet aan de SEC is om dit vast te stellen.

Bijval van commissaris

Gelukkig krijgt Davidson (en daarmee ook de bitcoinmarkt) bijval van in ieder geval één commissaris van de SEC.

Het is de welbekende "Crypto Mom" Hester Peirce. Ze bekritiseert de nieuwe voorgestelde wijzigingen in een verklaring van 14 april en stelt dat “stagnatie, centralisatie, ontheemding en uitsterven de sleutelwoorden zijn van de laatste zet van de SEC".

"In plaats van de belofte van nieuwe technologie te omarmen, zoals we in het verleden hebben gedaan, stellen we hier voor om stagnatie te omarmen, centralisatie af te dwingen, expatriatie aan te moedigen en het uitsterven van nieuwe technologie te verwelkomen."

Peirce beschuldigde de SEC er ook van dat ze het "notice-and-comment rulemaking process" op een verkeerde manier misbruiken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsSEC