Politie doet huiszoeking bij Kraken-oprichter Powell na problemen met non-profit

De FBI heeft in maart het huis van Kraken-oprichter Jesse Powell doorzocht. Het was onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek.

Huiszoeking

Men beweert dat Powell betrokken was bij een hack van de door hemzelf opgerichte non-profitorganisatie. De gerechtelijke documenten vertellen het volgende verhaal:

"Powell richtte in 2007 Verge op, een groep en plek voor kunst in Sacramento (Californië, red.). Vorig jaar verwijderde de groep hem uit de raad van bestuur, omdat hij verzuimde om bestuursvergaderingen bij te wonen en daarmee de 'leidende principes' van de organisatie schond."

"Dit vond plaats na een artikel in The Times waarin Powell werden omschreven als iemand die debatten over ras en geslacht op gang bracht die sommige Kraken-medewerkers aanstootgevend vonden."

Na het ontslag van Powell uit Verge ondernam hij naar verluidt online actie en zette de organisatie digitaal buiten spel, door ze buiten te sluiten van de website, e-mails en het interne berichtensysteem. Ook zou hij op ongeoorloofde wijze toegang tot vertrouwelijke informatie die op accounts stonden opgeslagen, volgens een brief van de advocaat van Verge.

Details over het nieuws zijn te lezen in een artikel van The New York Times.

Vorige maand klaagde Powell Verge aan bij de staatsrechtbank in Sacramento, waarbij hij beweert dat het ongepast was dat hij uit de organisatie werd gezet. De advocaat reageert dat zijn "claims ongegrond zijn".

Rondom diezelfde periode hebben agenten naar verluidt het huis van de Kraken-oprichter in Los Angeles doorzocht en elektronische apparaten in beslag genomen, volgens drie bronnen.

Kraken reageert dat zij als bedrijf niets met deze zaak te maken hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKraken

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...