Politie Zuid-Korea start onderzoek naar werknemer Terraform Labs die bitcoin zou hebben gestolen

Het is nog niet voorbij met de soap van Terraform Labs, de organisatie achter het Luna- en TerraUSD-fiasco. De Seoul Metropolitan Police Agency is naar verluidt een onderzoek gestart tegen een medewerker. Hij zou bedrijfsfondsen hebben gestolen.

Onderzoek gestart

Het nieuws wordt gebracht door de Koreaanse nieuwssite Chosun. Ze schrijven dat de politie de afgelopen maand informatie heeft ingewonnen over een medewerker van Terraform Labs. Hij wordt verdacht van het wegsluizen van geld van het bedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het schijnt dat de politie een cryptobeurs de opdracht heeft gegeven om een account (met daarop cryptovaluta) te bevriezen.

Wat de rol en positie van Do Kwon hierin is, is niet bekend. Wel staat ook de 'leider' van het project zelf ook volop in de schijnwerpers. Er is een onderzoek gestart door de Supreme Prosecutors' Office Republic naar zijn reilen en zeilen van de Zuid-Koreaan in deze hele soap.

Alle werknemers van Terraform Labs worden aan de tand gevoeld. Sommigen van hen komen nu ook zelf in de problemen te zitten.

Miljoenenschade

Tot op heden zijn er meer dan 76 klachten ingediend in Zuid-Korea. Het gerapporteerde verlies van deze slachtoffers is opgelopen tot $5,5 miljoen.

Nadat de Terra UST in mei implodeerde, stortte het ecosysteem van Terra in. De waarde van Luna verdampte en een sneeuwbaleffect zorgde ervoor dat de organisatie zo'n 80.000 bitcoin moest verkopen.

Eerder ontstond er ook al ophef omdat 10.000 BTC vanuit het niets spoorloos was. Het laatste woord is hier ongetwijfeld nog niet over gezegd. Ook gezien het vervolgproject Luna 2.0 het erg slecht doet en na de lancering direct 70% daalde.

De organisatie is nog wel op zoek naar een compensatie voor alle slachtoffers van Luna 1.0.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...