Populaire analist die bitcoin van $12.000 voorspelde zit er finaal doorheen

De populaire pseudonieme handelaar die op Twitter door het leven gaat als Capo, komt terug op zijn voorspellingen van een paar maanden geleden dat bitcoin nog naar 12.000 dollar zou zakken. Inmiddels staan we op de koers van 30.000 dollar en was het al eventjes stil rondom het account van Capo. Ondanks alle stijgingen, blijft de analist spreken van een lange bearmarkt-rally, die volgens hem ieder moment kan eindigen.

Capo is het vuur kwijt

De manier waarop Capo op dit moment spreekt is een goed voorbeeld van de kracht van de financiële markt om mensen mentaal te breken. Waar de analist eerder altijd een grote mond had, is hij nu vooral stil en heeft hij de energie niet meer om zijn posities nog uit te leggen.

Hij lijkt in zijn onderzoek zelfs specifiek op zoek te gaan naar argumenten die zijn stelling onderbouwen, in plaats van de zaak met een open blik te blijven bekijken.

"Na uren en uren van diepe analyse en onderzoek, zie ik nog steeds veel redenen om bearish te zijn, veel meer nog dan redenen om bullish te zijn. Ik heb er al een paar uitgelegd en zou dat met alle goede intenties nogmaals doen zoals altijd. Maar ik ben de motivatie verloren", aldus Capo.

Overigens geeft Capo aan dat hij nooit een short op bitcoin geopend zou hebben gedurende deze periode. "Ik heb meerdere malen herhaald dat ik short ben op BNB en TRX (nu ook op SOL en AAVE) en dat ik die posities vergrootte. Zoek maar een tweet waar ik zeg dat ik bitcoin short. Die ga je niet vinden", aldus een duidelijke Capo.

Nog steeds bearish

Het is niet helemaal duidelijk waar Capo op dit moment precies bearish over is. Wat wij kunnen verzinnen is dat de inflatie over de hele wereld nog altijd een stuk hoger is dan gehoopt. De kerninflatie in de Verenigde Staten komt vandaag waarschijnlijk binnen op 5,6 procent en lijkt daarmee niet meer te dalen.

Waar er de afgelopen maandag spraken was van een dalende trend voor de inflatie, lijkt die daling nu een plateau te bereiken. Dat is gevaarlijk voor de economie en mogelijk voor financiële assets als bitcoin, omdat dit betekent dat de Federal Reserve de rente hoog moet houden.

Dat lijkt de Federal Reserve op dit moment te kunnen, omdat de werkloosheid in de Verenigde Staten nog op het historisch lage niveau van 3,5 procent ligt. Al beginnen verschillende indicatoren ook al richting een verzwakking van de Amerikaanse arbeidsmarkt te wijzen.

Alles bij elkaar komt er een spannende periode aan, waarbij een recessie bijna onafwendbaar en zelfs nodig lijkt om de inflatie te drukken. In dat scenario moeten we nog maar zien hoe bitcoin zal presteren en krijgt Capo mogelijk gelijk met zijn voorspelling.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer