Populaire analist die bitcoin van $12.000 voorspelde zit er finaal doorheen

De populaire pseudonieme handelaar die op Twitter door het leven gaat als Capo, komt terug op zijn voorspellingen van een paar maanden geleden dat bitcoin nog naar 12.000 dollar zou zakken. Inmiddels staan we op de koers van 30.000 dollar en was het al eventjes stil rondom het account van Capo. Ondanks alle stijgingen, blijft de analist spreken van een lange bearmarkt-rally, die volgens hem ieder moment kan eindigen.

Capo is het vuur kwijt

De manier waarop Capo op dit moment spreekt is een goed voorbeeld van de kracht van de financiële markt om mensen mentaal te breken. Waar de analist eerder altijd een grote mond had, is hij nu vooral stil en heeft hij de energie niet meer om zijn posities nog uit te leggen.

Hij lijkt in zijn onderzoek zelfs specifiek op zoek te gaan naar argumenten die zijn stelling onderbouwen, in plaats van de zaak met een open blik te blijven bekijken.

"Na uren en uren van diepe analyse en onderzoek, zie ik nog steeds veel redenen om bearish te zijn, veel meer nog dan redenen om bullish te zijn. Ik heb er al een paar uitgelegd en zou dat met alle goede intenties nogmaals doen zoals altijd. Maar ik ben de motivatie verloren", aldus Capo.

Overigens geeft Capo aan dat hij nooit een short op bitcoin geopend zou hebben gedurende deze periode. "Ik heb meerdere malen herhaald dat ik short ben op BNB en TRX (nu ook op SOL en AAVE) en dat ik die posities vergrootte. Zoek maar een tweet waar ik zeg dat ik bitcoin short. Die ga je niet vinden", aldus een duidelijke Capo.

Nog steeds bearish

Het is niet helemaal duidelijk waar Capo op dit moment precies bearish over is. Wat wij kunnen verzinnen is dat de inflatie over de hele wereld nog altijd een stuk hoger is dan gehoopt. De kerninflatie in de Verenigde Staten komt vandaag waarschijnlijk binnen op 5,6 procent en lijkt daarmee niet meer te dalen.

Waar er de afgelopen maandag spraken was van een dalende trend voor de inflatie, lijkt die daling nu een plateau te bereiken. Dat is gevaarlijk voor de economie en mogelijk voor financiële assets als bitcoin, omdat dit betekent dat de Federal Reserve de rente hoog moet houden.

Dat lijkt de Federal Reserve op dit moment te kunnen, omdat de werkloosheid in de Verenigde Staten nog op het historisch lage niveau van 3,5 procent ligt. Al beginnen verschillende indicatoren ook al richting een verzwakking van de Amerikaanse arbeidsmarkt te wijzen.

Alles bij elkaar komt er een spannende periode aan, waarbij een recessie bijna onafwendbaar en zelfs nodig lijkt om de inflatie te drukken. In dat scenario moeten we nog maar zien hoe bitcoin zal presteren en krijgt Capo mogelijk gelijk met zijn voorspelling.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....