Populaire analist pas geïnteresseerd in bitcoin bij koers van 27.500 dollar

Een pseudonieme handelaar die er in 2022 in slaagde om vrijwel exact de bodem van bitcoin voorspelde, onthult wanneer hij weer klaar is om volledig in bitcoin te stappen. Op dit moment staat hij nog even aan de zijlijn, maar zodra de koers weer boven de 27.500 dollar uitsteekt is het volgens hem interessant om opnieuw in te stappen.

Geen kracht

Zoals het er nu voorstaat is er volgens DonAlt nog te weinig kracht om echt bullish te zijn. "Als ik kijk naar de manier waarop bitcoin momenteel handelt, wil ik eerst wat kracht zien voordat ik instap. Op zijn minst een klein beetje. Als je me een bitcoin koers van meer dan 27.500 dollar kan laten zien, dan ben ik weer bereid om in te stappen", aldus DonAlt.'

Veel mensen hadden verwacht dat bitcoin na de bekendmaking van de rentepauze van de Federal Reserve weer een sprong zou maken.

Die rentepauze kwam er, maar vooral de persverklaring en de persconferentie vielen een beetje tegen voor het verdere verloop van 2023.

Richting het einde van dit jaar verwacht de Federal Reserve namelijk dat de rentemachine weer aanmoet en ze opnieuw met renteverhogingen op de proppen komen. Uiteindelijk voorzien ze een eindrente van 5,6 procent, terwijl er momenteel sprake is van een range van 5,00 tot 5,25 procent.

Teveel risico

Alles bij elkaar is de analyse van DonAlt niet onlogisch te noemen. Er zijn op dit moment teveel factoren die in potentie een negatieve impact op de koers kunnen hebben. In de eerste plaats natuurlijk de rente, die waarschijnlijk nog lang op een wat hoger niveau staat, maar ook de rechtszaken van de SEC tegen onder andere Binance en Coinbase wegen op dit moment zwaar.

Het eerste lichtpuntje op de kalender van bitcoin is de halving van april 2024, maar dat is vanaf nu nog een goede 10 maanden wachten. Wat dat betreft zou het niet onrealistisch zijn om een paar zijwaartse of misschien wel negatieve maanden voor bitcoin in te calculeren.

Vaak zie je dat de koers in aanloop naar de halving wat aantrekt en vooral in de maanden daarna begint te vlammen. Voor nu zijn er simpelweg te weinig bullish factoren om echt een knallende koers te verwachten, al zie je vaak ook dat bitcoin verrassend uit de hoek kan komen als iedereen een beetje pessimistisch is.

Uiteindelijk is het een kwestie van vraag en aanbod en als alle verkopers al op de knop hebben gedrukt, dan kan het zijn dat de verkoopdruk ineens wegvalt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....