Bitcoin update: koers rond $26.500 na sterk herstel

Bitcoin update: koers rond $26.500 na sterk herstel

Er is genoeg gebeurd in de afgelopen dagen, maar het heeft ons uiteindelijk nergens gebracht. Maandag zagen we de koers naar aanleiding van het nieuws rondom Binance flink onderuit gaan met -7%. Gisteren zagen we de koers juist weer flink opveren met ruim +7% en zo zijn we terug, waar we de week begonnen.

De bitcoin koers staat momenteel op 26,351.23USD. We bespreken in deze update aan de hand van verschillende tijdsbestekken wanneer het weer interessant wordt om actief te handelen in bitcoin.

Het is inmiddels het jaar 2037 en de bitcoin koers schommelt nog steeds tussen de $26.500 - $27.500. Nu zonder dollen, de afgelopen vier weken hebben we te maken met hoofdzakelijk zijwaartse prijsactie in een prijsrange met zo af en toe een onvoorspelbare uitschieters in beide richtingen.

Om die reden bespraken we in de vorige update het volgende:
‘Voor nu zit er niets anders op dan vanaf de zijlijn toe te kijken hoe de choppy (schokkerige) prijsactie zich de komende dagen verder ontwikkeld. Het is voor traders in ieder geval een verre van ideale handelsomgeving. Focus ligt dan ook bij het beschermen van ons vermogen.’

De afgelopen dagen zijn voor ons een bevestiging dat onze benadering van de afgelopen weken de juiste was en geldt vandaag de dag nog steeds.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We beginnen op dit hoge tijdsbestek en zien hier een aantal opvallende ontwikkelingen die we even kort zullen langsgaan.

De dump van afgelopen maandag ruim 7% werd een halt toegeroepen vlak boven ons belangrijke (groene) supportgebied rond $25.000, waar zich tevens de 200 EMA bevindt (zie zwarte pijl). Dat we juist hier een bounce hebben gezien is geen verrassing, het betreft tenslotte een belangrijk supportregio op een hoog tijdsbestek.

Voorgaande is niet per definitie een bullish argument, support doet tenslotte wat we van support mogen verwachten. Stel je eens voor wat er gebeurd zo zijn als we hier bij een eerste test, zonder slag of stoot, support waren verloren? Dan waren ook de laatste bullish argumenten op hogere tijdsbestekken teniet gedaan en zou zeer waarschijnlijk geleid hebben tot behoorlijke verkoopdruk.

Bitcoin update: koers rond $26.500 na sterk herstel

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In onderstaande grafiek hebben we de prijsrange opnieuw ingetekend omdat het op deze manier een beter beeld lijkt te geven. De prijsrange die we vooralsnog gebruiken en in de gaten houden is range low €25.850 tot range high $27.500.

Ondanks de krachtige bounce van gisteren is er nog steeds weinig reden om bullish te zijn. Die mentaliteit heeft ons de afgelopen weken geen pijn gedaan. Het wordt pas weer interessant op het moment dat bitcoin in staat is om een overtuigende trend, in welke richting dan ook, neer te zetten.

De zwarte kruizen in de grafiek zijn op dit moment de interessegebieden voor bitcoin:
- $27.500 voor een opwaartse uitbraak uit de range + terugwinnen van de 200 MA’s
- $28.500 zal doorbroken moeten worden voor een overtuigende nieuwe uptrend.
- $25.000 cruciaal supportgebied waar we het al weken over hebben.

Bitcoin update: koers rond $26.500 na sterk herstel
Bitcoin update: koers rond $26.500 na sterk herstel

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Bitcoin Summer 2023 | De top 10 bitcoin items voor een hete zomer!
Ben jij op zoek naar de leukste bitcoin items en gifts voor deze zomer? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bitcoin Debuut vind je de leukste bitcoin items voor een heerlijke zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde bitcoin handdoek en een Bitcoin Beach Ball voor op het strand, park of festival tot aan een heerlijk koud Bitcoin Biertje.

Om je alvast te helpen hebben wij een top 10 overzicht gemaakt van de leukste bitcoin items voor deze zomer!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Beach Towel | Orange
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Beach Ball | Ideaal voor strand, park of festival

Bitcoin update: koers rond $26.500 na sterk herstel
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties