Populaire Dave the Wave voorspelt bodem voor bitcoin

De populaire Twitter-analist Dave the Wave voorspelt met twee nieuwe grafieken een bodem voor bitcoin. Het kan volgens de analist niet heel lang meer duren voordat een nieuwe bullmarkt begint.

Wat is de LMACD?

Dave the Wave baseert zich op de zogenaamde Logarithmic Moving Average Convergence Divergence (LMACD) indicator. Een hele mond vol voor een indicator uit de technische analyse die is gebaseerd op twee bewegende gemiddelde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je hebt waarschijnlijk weleens van de MACD gehoord. Dat is een indicator die twee bewegende gemiddelde van elkaar aftrekt, een lange termijn bewegend gemiddelde en een korte termijn bewegend gemiddelde.

Daar komt vervolgens een score uit waarmee het in grote lijnen mogelijk is om trendveranderingen te voorspellen. Dat is precies wat Dave the Wave nu doet met de logaritmische versie van deze indicator uit de technische analyse.

Tijd voor een bodem

Als de analyse van Dave the Wave klopt, dan zitten we op dit moment waarschijnlijk heel dicht bij een bodem. De LMACD heeft namelijk precies hetzelfde punt bereikt als tijdens de bodems van 2011, 2015 en 2019.

Populaire Dave the Wave voorspelt bodem voor bitcoin

Het enige waar Dave the Wave geen rekening mee houdt in zijn analyse is dat de macro-economische situatie op dit moment heel anders is dan tijdens voorgaande bodems. Destijds draaiden de geldprinters bij centrale banken op volle toeren en werd de rente juist lager en lager.

Op dit moment gaan we voor het eerst in de levensloop van bitcoin op een wereldwijde recessie af en verhogen centrale banken juist de rente om de torenhoge inflatie te bevechten. Maar dat alles neemt niet weg dat de grafieken van Dave the Wave extreem bullish zijn, zekerheid bieden ze echter nooit.

De reacties van de ruim 100.000 volgers van Dave the Wave zijn in ieder geval blij met de analyse, die eindelijk weer wat hoop geeft voor een markt die al maanden door het putje gaat.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....