Belg kocht een Porsche voor 50 Bitcoin, maar verkoopt hem voor 0,95 BTC

Een man kocht in 2014 een Porsche voor maar liefst 50 bitcoin, maar heeft deze nu verkocht voor 0,95 BTC. Dat meldt het AD in een opmerkelijk bericht.

Porsche verkocht voor 0,95 BTC

Het ging om een Porsche Panamera uit 2011, die op 2dehands.be te koop is aangeboden voor 0,95 bitcoin. Ten tijde van de verkoop was deze BTC nog goed voor een bedrag van 27.500 euro. Inmiddels is de koers fors gedipt op zondag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De sportauto stond al 4 maanden te koop voor een vraagprijs in euro’s, maar dat leverde weinig interesse op. Toen de Belg zijn vraagprijs veranderde in 0,95 BTC, ging het snel. Binnen enkele uren had hij de deal gesloten en al een voorschot ontvangen.

In 2014 kocht hij de bolide voor 50 bitcoin, toen de prijs per stuk 810 euro was. Nu ruilt hij veel minder BTC er voor in, omdat hij nog steeds bullish is over de toekomst van de cryptomunt.

Tegenover het AD spreekt de verkoper zijn verwachtingen uit. Zo verwacht hij dat overheden bitcoin binnenkort erkennen als betaalmiddel, want ‘bitcoin zijn ongetwijfeld de toekomst’.

Pizza’s

Het is niet de enige opmerkelijke transactie uit de bitcoin geschiedenis. De eerste bitcoin transactie vond plaats op 12 januari 2009, inmiddels 12 jaar geleden.

De anonieme bedenker Satoshi Nakamoto stuurde toen in block 170 de eerste transactie naar Hal Finney, de Amerikaanse computerwetenschapper die op 28 augustus 2014 stierf aan de ziekte ALS.

Elk jaar wordt op 22 mei Pizza Day gevierd. Dat is namelijk de dag waarop de Hongaars-Amerikaanse bitcoin programmeur Hanyecz twee pizza’s (Papa John’s) kocht voor maar liefst 10.000 bitcoin.

Het staat te boek als de eerste transactie op het netwerk met een serieus volume. Hanyecz deed op 18 mei 2010 een oproep op het forum van Bitcointalk, toen bitcoin qua ontwikkeling nog in een zeer vroege fase verkeerde.

In 2010 stond 10.000 BTC gelijk aan slechts 41 dollar. Iets duurder dan wat een normale prijs voor 2 pizza’s zou zijn. Uiteindelijk heeft de anonieme ‘Jercos’ uit Engeland de pizza’s van Laszlo gekocht en de Bitcoin ontvangen.

Het is onduidelijk of deze bitcoin inmiddels verzilverd heeft of deze vasthoudt voor de lange termijn (hodl).

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...