Premier India wil met andere landen optrekken om Bitcoin te reguleren

De Indiase premier Narendra Modi is van mening dat opkomende technologieën zoals cryptovaluta moeten worden gebruikt om de democratie te versterken.

Cryptovaluta in India

Reuters rapporteert over de uitspraken van de de Indiase premier. Hij sprak op een virtuele top die werd georganiseerd door de Amerikaanse president Joe Biden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Modi vindt dat ontwikkelingen zoals Bitcoin de democratie in het land moeten versterken, en niet moeten ondermijnen.

Beleidsmakers in India zijn bang dat ongereguleerde transacties met digitale valuta de macro-economische en financiële stabiliteit kan schaden. Na het initiële plan cryptocurrency's te verbieden, overweegt de regering van India wetgeving om het gebruik ervan te reguleren.

“We moeten … gezamenlijk de wereldwijde normen voor opkomende technologieën zoals sociale media en cryptocurrency's vormgeven, zodat ze worden gebruikt om de democratie te versterken, niet om haar te ondermijnen."

Samenwerken

Volgens schattingen van de industrie zijn er 15 miljoen tot 20 miljoen investeerders in cryptovaluta in het land. Het zou gaan om ongeveer 400 miljard Indiase roepies, wat neer komt op $5 miljard, meldt Reuters.

Voor een land met meer dan 1 miljard inwoners lijkt dat een conservatief getal. Er is echter geen officiële data van de overheid beschikbaar om de uitspraak kracht bij te zetten.

Modi vervolgt door er bij de andere democratische landen op aan te dringen om samen te komen om cryptocurrency' te reguleren. Hij is bang dat het "de jeugd kan bederven".

Toch is er een kentering gaande: nadat een papieren verbod op cryptovaluta werd opgeheven, kreeg het eerste bedrijf onlangs weer een bankrekening aangeboden. Lange tijd was dit door de centrale bank van India afgeraden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia