President Bukele van El Salvador koopt de dip: weer 150 BTC erbij

President Bukele van El Salvador koopt de dip: weer 150 BTC erbij

Waar het vanochtend vanwege een gigantische prijsdaling voornamelijk paniek was in Bitcoinland, heeft president Nayib Bukele van El Salvador in alle rust nog wat bitcoin bijgekocht. Op Twitter deelt hij dat er weer extra bitcoin aan de reserves van het land is toegevoegd.

Bitcoin voor El Salvador

Het gaat naar verluidt om 150 bitcoin (BTC) tegen een gemiddelde aankoopprijs van $48.760.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Hè?! Bitcoin stond toch rond de $58.000?'

Ja, dat was gisteren het geval. Sinds vrijdagavond is de koers met 25% gezakt tot (op sommige beurzen) onder de $42.000, waarna het weer voor een deel corrigeerde. Meer hierover lees je in dit artikel.

Bukele maakte direct van deze daling gebruik om 'de dip te kopen'. Hij baalt ervan dat hij het ultieme dieptepunt op een haar na heeft gemist. Hij zat er zeven minuten naast, zo deelt hij een poosje later.

1.370 BTC in totaal

Het is alweer de zevende aankoop die El Salvador doet.

  1. Op 6 september kocht het land de eerste 200 BTC.
  2. Een dag later, op 7 september, bracht Bukele het totaal eerst op 400 BTC en later die dag op 550 BTC.
  3. Op 20 september schafte het land 150 extra bitcoin aan, wat het totaal op 700 BTC bracht.
  4. 28 september deed hij de grootste aankoop: met 420 BTC kwam het totaal op 1.120 BTC.
  5. Nu op 26 november kwamen daar de voorlaatste 100 BTC bij.

Vandaag, op 4 december, komt er weer 150 BTC bij. Dat brengt het totaal van het Centraal-Amerikaanse land op 1.370 BTC. Met de huidige (nogal volatiele prijs) komt dat neer op ruim $64 miljoen.

We moeten Bukele op z'n woord geloven: transparantie over het aankoopproces is ver te zoeken en buiten de tweets om is er weinig bekend over de staatsreserves.

Het land gaat begin 2022 - als alles meezit - nog véél meer bitcoin opkopen. Het plan is om via schuldpaper (obligaties) $1 miljard op te halen. De helft van dit bedrag wordt gebruikt om bitcoin mee te kopen. De andere helft wordt geïnvesteerd in infrastructuur voor bitcoin mining.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan