Presidentskandidaat VS opent aanval op centrale bankengeld

Robert F. Kennedy Jr. opent de aanval op centrale bankengeld. De advocaat is niet zomaar een willekeurige voorbijganger maar hij is een kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap in 2024. Het papierwerk hiervoor is intussen al ingediend bij de Federal Election Commission.

FedNow

Deze man deelt op Twitter zijn mening over Central Bank Digital Currencies (CBDC). Op 5 april plaatste hij het volgende bericht:

"De Fed heeft zojuist aangekondigd dat het in juli zijn "FedNow" Central Bank Digital Currency (CBDC) zal introduceren. CBDC's smeren de glibberige helling naar financiële slavernij en politieke tirannie."

"Terwijl contante transacties anoniem zijn, zal een CBDC de overheid in staat stellen om al onze financiële privézaken te controleren. De centrale bank zal de macht hebben om dollarlimieten op onze transacties af te dwingen, door te limiteren waar je geld naartoe kunt sturen, waar je het kunt uitgeven en wanneer het geld over de datum is."

Bitcoin beschermen?

De Amerikaan vervolgt zijn relaas met zijn mening over de koppeling met een digitale ID en social creditscore. Ook haalt hij bitcoin aan:

"De Fed zal in eerste instantie haar CBDC beperken tot interbancaire transacties, maar we moeten niet blind zijn voor het overduidelijke gevaar dat dit de eerste stap is in het verbieden en in beslag nemen van bitcoin, zoals de Schatkist deed met goud 90 jaar geleden in 1933."

Zogezegd zal Democraat Kennedy Jr. een van de uitdagers zijn van president Joe Biden in 2024. Hij krijgt bijval van Caitlin Long van cryptobank Custodia. Op Twitter zie je haar kijk op de zaak, onder andere over het gevaar omtrent liquiditeit in het 'oude systeem' als er een dergelijk nieuw betaalmiddel komt.

Kennedy denkt dat de huidige crisis kan worden gebruikt als rechtvaardiging voor het inluiden van CBDC's, wat volgens hem een gevaar is voor financiële privacy en autonomie.

Gelukkig is er een alternatief dat werkt: bitcoin. Het is decentraal, mondiaal, grenzeloos en werkt voor iedereen. Dat zijn eigenschappen die de FedNow betalingsrails sowieso níet gaat hebben.

Republikein DeSantis uitte eerder een soortgelijke zorg toen hij het over het "Woke Davos" had in combinatie met het nieuwe digitale betaalsysteem.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws