DeSantis van Florida: "Woke Davos elite bedreigt onze vrijheid"

DeSantis van Florida: "Woke Davos elite bedreigt onze vrijheid"

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft nieuwe wetgeving geïntroduceerd om zijn burgers te 'beschermen tegen de komst van digitale dollar van de Federal Reserve'.

DeSantis (44, Republikein) heeft andere gouverneurs in Amerika opgeroepen om "surveillance en controle" van de federale overheid te bestrijden en soortgelijke wetgeving aan te nemen. Zodra het voorstel is aangenomen, kan de wet inwoners van Florida beschermen tegen een wereldwijde digitale valuta die is uitgegeven door een binnenlands of een buitenlandse centrale bank.

DeSantis benadrukt dat Florida de erosie van financiële vrijheid niet zal steunen, zo is te lezen in zijn voorstel. Hij ziet niets in een toekomst waarbij de centrale bank een eigen digitale munt gaat uitgeven en die centrale machten nog meer kunnen geven. Zoals voorwaarden stellen welke producten en diensten er met een digitale dollar gekocht mogen worden.

Governeur Florida strijdt tégen digitale dollar van Federal Reserve

Tarren Bragdon van de Foundation for Government Accountability zegt dat hij het wetsvoorstel steunt en dat hij tegen een "uit de hand gelopen" overheidsbureaucratie is. De Amerikaanse Federal Reserve heeft onlangs aangekondigd dat haar FedNow-betalingssysteem in juli 2023 van start gaat. Het wordt algemeen beschouwd als de voorloper van centraal, digitaal bankengeld, programmeerbaar naar elke behoefte van de overheid.

Fed-vicevoorzitter Lael Brainard zei in mei vorig jaar dat FedNow bijna dezelfde functie vervult als een CBDC. Een CBDC is echter een wettig betaalmiddel in plaats van een realtime betalingssysteem. Zowel China, Europa, Japan en het Verenigd Koninkrijk hebben vergevorderde prototypes en plannen van digitale varianten van hun huidige munten.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties