Prijs bitcoin stijgt naar $29.000

De koers van bitcoin is zojuist door de $29.000 geschoten. Het is de eerste keer in bijna een jaar dat de grootste cryptovaluta deze prijs bereikt.

Prijsupdate

Om precies te zijn daalde bitcoin op 11 juni 2022 door deze psychologische grens van $29.000 heen toen cryptobank Celsius Network omviel. Vlak daarvoor zorgde LUNA (en TerraUSD) ook al voor een aanzienlijke prijsdaling.

Sindsdien zat bitcoin in een lange bearmarkt, tot het begin november een low bereikte rond de $16.000.

Sinds deze bodem krabbelde bitcoin weer op en steeg het al meer dan 80%, tot het nu dus de grens van $29.000 weer aantikt. Het afgelopen etmaal steeg de koers met 5%. Een precieze reden lijkt er niet te zijn, behalve enkele indicatoren (zoals de RSI) die een trend doorbreken.

Prijs bitcoin stijgt naar $29.000

Vergeleken met andere financiële activa doet bitcoin het dit jaar erg goed. Dat laat Jan Wüstenfeld zien op Twitter in een grafiek.

Ook de kleine prijspump van vandaag is niet in lijn met de koersontwikkeling van aandelenindices, goud of andere activa. Is de ontkoppeling weer begonnen en start er een nieuwe uitzonderlijke bullmarkt?

De goudkoers staat vandaag op -0,86%, terwijl de SPX met -0,14% licht rode cijfers noteert. De Nederlandse AEX heeft een langere handelsdag achter de rug en sloot op 0,54%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...