Prijs doorlopende bitcoin futures op Bitfinex naar $56.000

Op cryptobeurs Bitfinex stond de prijs van bitcoin contracten even kort op de $56.000. Het bleek een wick van korte duur te zijn.

Bitcoin 'perps'

Let op: bitcoin zelf schoot dus níet naar de $56.000 toe, maar het betreft waarde van perpetual contracts. Dit zijn futurescontracten zonder verloopdatum. Perpetual contracten worden dus niet automatisch afgewikkeld, zoals dat bij normale futures doorgaans wel het geval is.

Het is een financieel product, een derivaat. Het is als het ware een overeenstemming tussen twee partijen om een activa voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Je moet eerst een marge storten, wat in wezen een storting te goeder trouw is. Deze wordt gebruikt om eventuele verliezen te dekken.

Op Bitfinex kun je in dit soort perpetuals handelen voor bitcoin. Op de beurs was er ineens een wick te zien waardoor de koers op de $56.000 stond. Het bleek niet om een glitch te gaan en het was geen hack. Paolo Ardoino, CTO van de exchange, bevestigde dit vrij snel op Twitter:

"Er was op dat moment lage liquiditeit. Maar het systeem werkte zoals verwacht. Matching engine heeft alle bestellingen correct afgehandeld."

Vlak na de gebeurtenis schoot de koers snel weer omlaag, terug naar de $28.590.

Het handelsvolume van BTC-PERP steeg tot 322 BTC. Dit komt neer op ongeveer $9,1 miljoen, wat aangeeft dat het een zeer insignificante gebeurtenis is.

Op het moment van schrijven heeft het BTC-PERP-handelspaar een 10% marktdiepte van 110 BTC, wat betekent dat een order om 110 BTC te kopen de prijs met 10% zou doen stijgen. De liquiditeit op Bitfinex blijft dus nog erg laag.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitfinex

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...