Primeur: eerste voetballer ooit gekocht met alleen bitcoin (BTC)

David Barral (37) is wereldwijd de eerste voetballer die met Bitcoin (BTC) gekocht is. Het gaat om de voormalige aanvaller van het tweede elftal van Real Madrid en Levante.

Voetballer gekocht met bitcoin

De tweede divisieclub
DUX Internacional de Madrid heeft de voetballer gekocht voor een onbekend bedrag, zo meldt de Telegraaf. De deal zou volledig gefinancierd zijn met bitcoin, hoewel er geen transactiegegevens van de blockchain zijn gedeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een belangrijke schakel in het geheel is Criptan, de hoofdsponsor van deze club. Dat is een peer-to-peer handelsplatform, een marktplaats waar je bitcoin kunt ruilen tegen andere valuta of vouchers. De speler ziet het als een mooie nieuwe stap in zijn loopbaan.

NFL ster

Sport en bitcoin zijn wel eerder met elkaar verbonden.
Russell Okung, een bekende speler van de Amerikaanse
National Football League (NFL), kiest ervoor om de helft van zijn riante salaris uit te laten betalen in BTC. Dat zijn geen misselijke bedragen. Okung ontvangt jaarlijks 13 miljoen dollar, en daarvan laat hij nu helft uitbetalen in satoshi’s.

Al in mei 2019 riep de sportster dat hij graag in het digitale goud betaald wilde worden en anno 2021 is het werkelijkheid. De transactie gaat via het platform Strike, een uitvinding van wonderkind Jack Mallers.

Strike gebruikt het Lightning Netwerk, een sublaag bovenop de main chain van bitcoin, om fiat valuta op te versturen. Het is de eerste grootschalige use case van streaming money: vrijwel kosteloze transacties zonder de tussenkomst van een bank of betaalprovider.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...