Pseudonieme handelaar spot extreem bullish patroon voor bitcoin

Als je het aan de populaire pseudonieme analist Bluntz vraagt, dan is dit niet het moment om bitcoin te shorten. "Dit is niet het moment om te shorten, dat was weken geleden", aldus Bluntz. De analist is bullish omdat er volgens hem sprake is van een zogenaamd swing failure pattern.

Wat is een swing failure pattern?

We spreken in de technische analyse van een swing failure pattern als een eerder prijstrend mogelijk ten einde komt en er zelfs een omkering van de trend kan plaatsvinden. Vanaf de 30.000 dollar hebben we nu een fikse daling gehad voor bitcoin, maar volgens dit patroon kan dat snel omdraaien.

In een neerwaartse trend zien we dit patroon als de prijs er niet in slaagt om een nieuw dieptepunt te vormen. Vervolgens keert de koers weer terug naar een hoger punt dan het vorige hoogtepunt. Dit suggereert dat de bears de controle verliezen en de bulls mogelijk weer sterker worden.

"Er ontwikkelt zich een solide swing failure pattern voor bitcoin op de dagelijkse grafiek [...] Ik denk niet dat dit het moment is om te shorten, dat was weken geleden. Ik denk dat we vanaf hier aan een opleving beginnen. Om die reden houd ik scherp de weerstanden rond de 28.300 en 29.500 dollar in de gaten", aldus Bluntz.

Lastige periode

Op dit moment handelt de bitcoin koers met 26.930 dollar net onder de grens van 27.000 dollar. Over de afgelopen zeven dagen staat er een plus van 2,32 procent op de borden, maar voor de afgelopen 24 uur moest bitcoin weer 1,77 procent inleveren.

Wat dat betreft is het op dit moment nog lastig om te zeggen waar het heen gaat met de koers. Het lijkt erop dat de bulls er maar niet in slagen om de controle weer over te nemen van de bears, wat weinig goeds belooft voor een eventuele nieuwe rally.

Renteverwachtingen Federal Reserve. Bron: CME Group
Renteverwachtingen Federal Reserve. Bron: CME Group

Dat er op dit moment sprake is van een hoop onzekerheid blijkt ook wel uit de verwachtingen omtrent de Amerikaanse rente. Waar het enige tijd geleden nog 100 procent zeker leek dat de Federal Reserve op 14 juni een pauze zou inlassen, schat de markt die kans nu nog maar op 62,2 procent in.

De kans lijkt met de dag te groeien dat de Federal Reserve ook op 14 juni weer met een renteverhoging op de proppen komt. Dat zou voor de bitcoin koers weinig goed betekenen. Zeker omdat men in eerste instantie had verwacht dat er nu eindelijk een pauzemoment zou komen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....