Een blik op de actuele status van bitcoin: koers net onder $27.000

Bitcoin is altijd in beweging. Aan de hand van het Clark Moody Bitcoin-dashboard lichten we een aantal interessante statistieken uit.

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin $26,950. De daling vanaf de all-time high is met 60.90% nog altijd groot, maar de koers hangt niet meer verder onder de grens van $20.000 zoals in het begin van 2023.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt momenteel $522.2 miljard. Dit cijfer plaatst Bitcoin in een competitieve positie in vergelijking met andere wereldwijde valuta’s en activa.

Een andere interessante statistiek is de hoeveelheid Bitcoin die wordt vastgehouden in bedrijfsschatkisten. Momenteel is dit aantal naar schatting 1,650,952 BTC. Dit suggereert dat bedrijven steeds meer vertrouwen hebben in Bitcoin als een waardevolle activa, en het kan een indicatie zijn van de groeiende institutionele adoptie van cryptocurrency.

Wat betreft de geldvoorraad van Bitcoin, is 92.26% van de totale voorraad van 19,375,555.71 BTC al uitgegeven. Dit laat zien dat er nog maar een klein percentage over is om te minen, wat kan leiden tot een toename van de waarde van bitcoin naarmate de voorraad afneemt. Dan moet de vraag wel blijven.

Het Bitcoin-netwerk blijft ook groeien, met 17,096 bereikbare nodes en 10,142 Tor-nodes.

Het Lightning Network, een tweedelaags betalingsprotocol dat bovenop een blockchain wordt uitgevoerd, heeft een totale capaciteit van 5,301.76 BTC.

Tot slot, de huidige hash-snelheid (laatste 90 dagen) is 335.8 EH/s, wat een indicatie is van de totale rekenkracht van het Bitcoin-netwerk. De volgende moeilijkheidsdoelstelling is gepland voor 18 mei 2023, met een geschatte moeilijkheidsverandering van 2.7%.

Lees meer over:
AIBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...